ІА «Контекст Причорномор'я»
Херсон  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Готується суд над двома колаборантами з Херсонщини
17:41 / 06.01.2023

ОДЕСА, 06 СІЧНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — За колабораційну діяльність в Херсонській області судитимуть двох осіб.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Офісу Генерального прокурора.

У повідомленні ОГП сказано:

Прокурори Херсонської обласної прокуратури та Скадовської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року двоє мешканців Херсонщини вступили у злочинну змову з представниками країни-агресора. Чоловік добровільно погодився зайняти псевдопосаду «голови військово-цивільної адміністрації Голопристанської міської територіальної громади Скадовського району Херсонської області». А жінка обійняла псевдопосаду «першого заступника голови військово-цивільної адміністрації Голопристанської міської територіальної громади Скадовського району Херсонської області».

Обвинувачені активно виконують доручення військово-політичного керівництва РФ, спрямовані на утвердження влади країни-агресора на території області.

Наразі обвинувачені перебувають у розшуку.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту