ІА «Контекст Причорномор'я»
Херсон  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Двох екс-правоохоронців з Херсона судитимуть за держзраду
17:35 / 27.01.2023

ОДЕСА, 27 СІЧНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Готується суд над колишнім керівником Херсонського слідчого ізолятора та його заступником, підозрюваними у державній зраді.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Офісу Генерального прокурора.

У повідомленні ОГП сказано:

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно колишнього керівника Херсонського слідчого ізолятора та його заступника за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачені під час окупації Херсона перейшли на бік ворога. Вони добровільно розпочали службу в окупаційному правоохоронному органі — так званому «Управлінні служби виконання покарань по Херсонській області». Один з обвинувачених обійняв посаду так званого «помічника начальника управління по дотриманню прав людини в кримінально-виконавчій системі», а інший став «старшим оперуповноваженим».

Отримавши псевдопосади, псевдопосадовці діяли в порушення міжнародних правових норм і стандартів поводження з ув’язненими. Погрожували та психологічно тиснули на ув’язнених через небажання отримувати російське громадянство або виконувати інші вказівки окупантів.

Обох викрито та затримано у Херсоні після звільнення міста Збройними Силами України.

Наразі вони утримуються під вартою, де й очікуватимуть на вирок суду.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими теруправління ДБР у місті Мелітополі, оперативний супровід — УСБ України в Херсонській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту