ІА «Контекст Причорномор'я»
Миколаїв  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: внаслідок російського обстрілу житлових багатоповерхівок Миколаєва загинула людина, а ще 7 — поранено
12:07 / 29.05.2022

ОДЕСА, 29 ТРАВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 28.05.2022

https://youtu.be/rsk-N4Hy0yY

⚡Обстановка на південному фронті та в зоні відповідальності залишається динамічною та напруженою.

💥 Ворог намагається утриматися на побудованих рубіжах оборони. Продовжує вести артилерійсько-мінометний вогонь по населених пунктах и по наших позиціях. А також застосовує розвідувально-ударні гелікоптери Ка-52 для виявлення та нанесення ураження по наших підрозділах.

💥 Реактивними системами залпового вогню «Ураган» рашисти знов обстріляли Миколаїв. Боєприпаси розірвалися у дворах житлових багатоповерхівок. Унаслідок обстрілу пошкоджено 8️⃣ будинків. 1 людина загинула на місці, 7 – отримали поранення різного ступеню важкості.

💥 По Кривому Рогу нанесено ракетний удар. Ворог продовжує руйнувати промислову інфраструктуру регіонів України. Попередньо, постраждалих нема.

⛴️ Корабельні угруповання в Чорному морі тримають актуальною загрозу ракетних ударів, а під її прикриттям намагаються організовувати рятувально-підйомні роботи біля острова Зміїний із вилучення з під води ураженого десантного швидкісного катера типу «Раптор». Після підняття «Раптор» планується для відправки в пункт базування Донузлав. Відчутно зменшену кількість корабельно-катерного складу чорноморського флоту рашисти намагаються підлатати «потопельниками».

⚠️ Будьте уважними і свідомими, не нехтуйте правилами безпеки, ретельно перевіряйте інформацію, ставтеся з розумінням до обмежень в рамках воєнного стану, дотримуйтеся встановленого порядку і довіряйте силам оборони.

🇺🇦 Все буде Україна! Тому, що ми варті Перемоги!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту