ІА «Контекст Причорномор'я»
Миколаїв  >  Новини  >  Правоохоронні органи
ДБР: викрито 2 екс-правоохороців, які торгували наркотиками і могли працювати на росіян
16:26 / 03.03.2023

ОДЕСА, 03 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Співробітники Державного бюро розслідувань викрили ще одного любителя радянської символіки, який налагодив збут наркотиків на Миколаївщині.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

В повідомленні відомства сказано:

Державне бюро розслідувань проводить системну роботу щодо блокування спроб наркомафії та спецслужб рф налагодити схеми розповсюдження в Україні наркотичних засобів.

Ворог за будь-яку ціну намагається дестабілізувати ситуацію в Україні. Тому заохочує любителів «руського» або навіть «радянського міру» до протиправної діяльності. У тому числі – до розповсюдження наркотиків у прифронтових регіонах.

Працівники ДБР викрили правоохоронця, який налагодив схему збуту наркотиків на Миколаївщині. До «чорного бізнесу» ділок залучив свою співмешканку та інших. Вони шукали «клієнтів» через створений телеграм-канал де і повідомляли про залишені «закладки».

Правоохоронця було викрито, коли він намагався збути наркотики.

Під час обшуку за місцем проживання чоловіка було виявлено близько сотні пакунків з розфасованими наркотиками на суму близько 100 тис. грн. Крім того, вилучені телефони із сотнею фотографій із їх «закладками» по території регіону. У правоохоронця серед іншого зберігалась й радянська символіка.

Йому повідомлено про підозру у незаконному збуті наркотичних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України). Вирішується питання щодо обрання правоохоронцю запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що у січні працівники ДБР викрили ще одного любителя забороненої символіки – колишнього правоохоронця з Житомирської області. Він намагався налагодити збут наркотиків по всій Україні, у тому числі у прифронтових районах.

Чоловік організував пересилку наркотичних речовин у Миколаївську область та хотів поширити свою діяльність на інші регіони.

Тоді під час обшуків було виявлено не лише наркотики та патрони, а й знайдені фігурки леніна та двоголового орла.

Наразі розслідування завершене і обвинувальний акт передано до суду. Експравоохоронець обвинувачується у незаконному виробництві та збуті наркотичних засобів, незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами (ч. 1 ст. 307, ч. 1 ст. 309, ч. 1 ст. 263 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська та Житомирська обласні прокуратури


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту