ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Актуальні теми
НІСД передав Антикризовий план Кабміну: зупинити ПАНДЕМІЮ, а не ЕКОНОМІКУ
17:57 / 27.03.2020
НІСД передав Антикризовий план Кабміну: зупинити ПАНДЕМІЮ, а не ЕКОНОМІКУ

27 березня, Київ — Національний інститут стратегічних досліджень (НІСД) розробив та передав Кабінету Міністрів України план заходів із порятунку економіки України в умовах пандемії. Як допомогти бізнесу та ФОПам, гарантувати продовольчу безпеку, відновити транспортне сполучення, зберегти фінансову стабільність держави та покращити загальне управління в умовах кризи – такі напрями охоплює пакет першочергових заходів у соціально-економічній сфері.

Антикризовий план має обмежити вплив побічних ефектів карантину на економічне та соціальне життя держави. Зокрема, НІСД пропонує розширити види економічної діяльності в умовах карантину при мінімізації ризиків для здоров’я працівників, наприклад, забезпечити роботу продовольчих ринків із обов’язковим дотриманням протиепідемічних протоколів.

«Держава має терміново пом’якшити негативні наслідки карантину для бізнесу, інакше ми ризикуємо зупинити економіку, а не пандемію. Замість тотальних заборон, потрібні гнучкіші підходи. Натомість, треба пильнувати критичні для держави сфери, зокрема, продовольчу безпеку», — коментує документ директор НІСД Олександр Литвиненко.

Пакет рекомендацій розроблено на основі аналізу міжнародного досвіду та оцінки результатів перших заходів влади з протидії поширенню COVID-19.

НІСД з моменту початку глобальної пандемії коронавірусу надає рекомендації органам державної влади щодо необхідних заходів з метою мінімізації її наслідків для громадян, суспільства, держави та економіки. Ці рекомендації, зокрема, включали відновлення системи санітарно-епідеміологічної служби в Україні.

Інститут відкритий для співпраці з незалежними експертами, аналітичними центрами, громадськими організаціями, галузевими асоціаціями та представниками бізнесу.

Пакет рекомендацій доступний за посиланням:

Щодо подолання негативних соціально-економічних наслідків заходів, спрямованих на обмеження поширення COVID-19 в Україні

Щодо можливих заходів зі зниження ризиків, пов’язаних із запобіганням поширенню COVID-19

НАЦІОНАЛЬНИЙ ІНСТИТУТ СТРАТЕГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ

Джерело


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код:
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail:
Коментар: *

© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту