ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Актуальні теми
Одеським дизайнерам розповіли, як заробляти від 700 доларів під час війни
14:46 / 07.11.2022
Одеським дизайнерам розповіли, як заробляти від 700 доларів під час війни

У четвер, 3 листопада 2022 року, в міському коворкингу Cluster, пройшла зустріч дизайнерської спільноти Одеси з представником американського маркетплейсу з продажу графічних матеріалів MasterBundles. Одеські дизайнери дізналися, що саме зараз цінують західні замовники у фрілансерах з України, та як заробляти від 700 доларів під час війни навіть початківцям.

На зустрічі CEO стартапу MasterBundles Микола Токарєв розповідав про два великі напрямки за якими дизайнери зараз можуть спробувати знайти собі замовників – це фріланс-біржі та розміщення вже готових продуктів на маркетплейсах.

Більшу частину зустрічі присвятили саме маркетплейсам, оскільки за словами Миколи: ті емоційні гойдалки та велика кількість невизначених і швидко змінюючихся факторів, з якими стикнулись дизайнери під час війни, не дають можливості початківцям швидко шукати для себе нових замовників.

З маркетплейсами ж зовсім інша історія, ви просто виробляєте якийсь дизайнерський продукт, коли вам зручно, а потім розміщуєте його на продаж. Оскільки мова йде про графічний та веб-дизайн, тож один продукт можна продавати безліч разів різним замовникам у вигляді шаблонів.

Крім цього, саме MasterBundles з початком війни як міг підтримував українських дизайнерів, спочатку виділивши окремого україномовного менеджера, який допомагає будь-якому бажаючому розмістити свою першу роботу, а потім взагалі скасувавши на певний проміжок часу комісії за свої послуги з продажу для усіх українських дизайнерів. Все це відбулося за підтримки мультипродуктової IT-компанії Boosta, що інвестувала в проект через свій фонд прямих інвестицій Burner.

Під час сесії запитань-відповідей дизайнери найчастіше питали про ринок маркетплейсів, ведення бухгалтерії, дотримання юридичних вимог.

Довідка

Masterbundles – онлайн маркетплейс для дизайнерів, де можна купити та продати шрифти, шаблони сайтів, графіку, плагіни тощо.

Boosta – міжнародна ІТ компанія, що створює та просуває в різних сегментах на західних ринках численні digital бізнеси.

Burner – інвестиційний фонд, створений успішними підприємцями, які прагнуть збільшити потенціал перспективних проектів. Одна з головних переваг фонду це надання проектам так званих “смарт мані”, коли разом з грошима стартап отримує експертизу провідних фахівців фонду.


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код:
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail:
Коментар: *

© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту