ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Актуальні теми
Освітянам України: долучайтеся до Всеукраїнського конкурсу “Найкращий гендерночутливий STEM-урок 2023”
17:18 / 01.11.2023
Освітянам України: долучайтеся до Всеукраїнського конкурсу “Найкращий гендерночутливий STEM-урок 2023”

CSR Ukraine, експертна організація “Центр “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” спільно з компанією Infopulse, організовує Всеукраїнський конкурс “Найкращий гендерночутливий STEM-урок 2023” у рамках проєкту #ДівчатаSTEM.

Захід відбудеться за сприяння: ДНУ “Інститут модернізації змісту освіти”, Український державний центр позашкільної освіти, Освітній проект «На Урок», Академія професійного розвитку.

Важливість змін у системі освіти з кожним роком лише збільшується. За даними ООН, менше 30% наукових дослідників у всьому світі складають жінки. За даними ресурсу girlswhocode.сom — 74% дівчат зацікавлені у вивченні інженерії, математики та науки, однак лише 0,3 % обирають комп'ютерну науку як основну, під час вступу до коледжу. Це все доводить необхідність розвивати напрямок STEM серед жінок України, а найефективніше це буде зробити шляхом залучення освітян для поширення ідей гендерної чутливості у напрямках STEM.

Мета Конкурсу: популяризація STEM-освіти через розробку інтегрованих гендерночутливих уроків/заходів та заохочення педагогічної спільноти застосовувати STEM-підходи під час освітнього процесу.

Досягнення мети Конкурсу здійснюється через реалізацію таких завдань:

  • виявлення та підтримка талановитих вчителів та вчительок закладів освіти, які підтримують гендерну рівність;
  • залучення освітян до світоглядних курсів з питань гендерної чутливості, психології, стресостійкості та інших важливих компонентів сфери навчання.
  • поширення найкращого досвіду роботи щодо створення системи розвитку гендерно чутливого STEM-навчання в закладах освіти;
  • створення інформаційної бази STEM-уроків онлайн;
  • розроблення рішення, яке б сприяло залученню дівчат до вивчення природничих і технічних наук та розкриттю їхнього потенціалу.

Строки та умови проведення:

Конкурс проходить у шість етапів:

  • Перший етап (01.11.2023) — інформаційний — інформування потенційних учасників/ць про проведення Конкурсу, строки та умови прийому заявок і подання робіт.
  • Другий етап — STEM-майстерня (тренінги, лекції, інформаційні сесії)

    з 06.11.2023 по 20.11.2023

  • Третій етап — розробка учасниками уроків/занять.

    з 06.11.2023 по 20.11.2023 (розробка уроків/занять триває паралельно зі STEM-майстернею)

  • Четвертий етап — визначення членами журі найкращих занять.

    з 22.11.2023 по 04.12.2023 22

  • П’ятий етап — STEM-майстерня зі створення презентацій, додаткові тренінги з пітчингу і для фіналістів/ок Конкурсу з 05.12.по 12.12.2023
  • Шостий етап — фінальна конференція де будуть визначені та оголошенні переможці.

    19 грудня

Детальні умови конкурсу: Умови

Зареєструватися на подію можна тутФорма реєстрації

Участь у заході є безоплатною.

Організатори події:

Центр «Розвиток КСВ» (CSR Ukraine) – провідна експертна організація, яка просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності в Україні. Протягом 15 років ми об’єднуємо компанії, адвокатуємо розвиток КСВ на національному рівні, а також спільно з бізнесом і донорами реалізуємо ініціативи, спрямовані на вирішення актуальних соціальних питань.

Дівчата STEM – це ініціатива, заснована Центром “Розвиток КСВ” у 2016 році. Вона спрямована на подолання гендерних стереотипів при виборі професії та на підвищення віри дівчат у власні здібності й можливість побудувати STEM-кар’єру в Україні. Саме тому ми об’єднуємо дівчат і жінок з усієї України, яких єднає захоплення STEM – наукою, технологіями, інженерією, математикою.

Довідково

Заходи, проведені у межах ініціативи “Дівчата STEM”: “Національний день дівчат у технологіях”, “День дівчат в ІКТ 2023”, конференція “Жінки у науці 2022”, “Бути в IT ніколи не пізно”, підкаст “Вона в STEMi 2022”, конкурс “Найкращий гендерночутливий STEM-урок 2022”, “Національний День Дівчат у технологіях 2021”, Всеукраїнський конкурс “Кращий гендерночутливий STEM-урок”, “День дівчат в ІТК 2021”, “Girls STEM Camp 2021”.

Ми у Мережі: CSR Ukraine, сайт “Дівчата STEM”, Instagram, Facebook


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код:
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail:
Коментар: *

© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.020
Перейти на повну версію сайту