ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Актуальні теми  >  Житлово-комунальне господарство
ДТЕК Одеські електромережі інвестує в оновлення мереж Одещини понад мільярд гривень
18:24 / 23.02.2024
ДТЕК Одеські електромережі інвестує в оновлення мереж Одещини понад мільярд гривень

У 2024 році в рамках інвестиційної програми ДТЕК Одеські електромережі продовжить модернізацію ключових енергооб’єктів області. Зокрема в районах Одеси, що розвиваються швидкими темпами, – Пересипському та Хаджибейському. Це допоможе енергетикам підвищити надійність електропостачання для клієнтів та низки соціально важливих об’єктів. Підприємство інвестує в оновлення енергооб’єктів 1,1 мільярд гривень.

«ДТЕК Одеські електромережі продовжує створювати інфраструктуру для відбудови регіону і відновлення економіки. Загальний обсяг інвестиційної програми на 2024 рік становить 1,1 мільярд гривень. Завдяки будівництву нових ліній, підстанцій та модернізації існуючих, ми мінімізуємо аварійні ситуації і забезпечимо стабільну роботу електромережі Одещини», – наголосив Дмитро Григор’єв, генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі.

В рамках інвестиційної програми компанія продовжує реконструкцію трьох високовольтних підстанцій 110 кВ в Одесі та області. Це допоможе підвищити надійність електропостачання для 20 соціально важливих об’єктів, зокрема 9 котелень, 6 лікарень та 5 об’єктів водопостачання та водовідведення, а також 110 тисяч клієнтів в Пересипському, Київському, Хаджибейському районах міста Одеси та в Ізмаїльському районі Одеської області.

В Хаджибейському районі міста Одеси цьогоріч розпочнуться роботи з будівництва нової кабельної лінії, що забезпечить резервне живлення для високовольтної підстанції 110 кВ. Завдяки цьому при аваріях буде можливість зменшити тривалість відключення у клієнтів Київського району Одеси.

На 14 розподільчих пунктах 10 кВ компанія замінить застаріле обладнання на нове. Це дозволить забезпечити безперебійним електропостачанням 56 тисяч клієнтів в Одеському районі, в тому числі й в місті Одеса.

ДТЕК Одеські електромережі докладає всіх зусиль, аби українці мали надійне та якісне електропостачання. Адже це можливість жити нормальним життям, тримати зв’язок з рідними та підтримувати країну в складних умовах воєнного стану.


ДОВІДКА Група ДТЕК (DTEK Group) – лідер і найбільший приватний інвестор в енергетичний сектор України. Компанії Групи ДТЕК займаються видобутком вугілля та природного газу, виробництвом електроенергії на вітрових, сонячних та теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на місцевому та міжнародному ринках, розподіляють та постачають електричну енергію споживачам, надають енергоефективні послуги клієнтам, розвивають мережі високошвидкісних зарядних станцій. Відповідно до Нової Стратегії 2030, Група ДТЕК прагне трансформуватися в більш ефективний, екологічно чистий і технологічний бізнес, керуючись принципами ESG. Мета ДТЕК – досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року. У компанії працює майже 60 тис. співробітників. З початку повномасштабного російського вторгнення Група ДТЕК виділила близько 800 млн гривень на підтримку Збройних Сил України та гуманітарну допомогу. Компанія безкоштовно забезпечила електроенергією військових, лікарні та об єкти критичної інфраструктури в Києві, Дніпропетровській та Донецькій областях на майже 350 млн гривень. Група ДТЕК відновила електропостачання для майже 7 мільйонів споживачів у регіонах, постраждалих від бойових дій росії. 100% Групи ДТЕК належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код:
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail:
Коментар: *

© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.017
Перейти на повну версію сайту