ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Актуальні теми  >  Міркування
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
17:00 / 22.04.2024
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда

На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

В Одеській області лелеки повернулися в свої гнізда, які енергетики укріпили міцними металевими платформами. Вони дозволяють убезпечити птахів від можливого ураження струмом. Також такі роботи захищають клієнтів компанії від аварійних відключень, що можуть бути спричинені сповзанням гнізд на проводи.

«Попри війну ДТЕК продовжує розвивати інфраструктури електромереж, спираючись на принципи сталого розвитку. Кожної весни наші фахівці перевіряють укріплені захисними платформами лелечі гнізда. Дивляться, чи все з ними гаразд, а також відмічають, чи оселилася там лелеки. Цього року 100% птахів повернулися в свої гнізда на встановлених захисних платформах», – зазначив Дмитро Григор’єв, генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі.

Всього в Одеській області енергетики перенесли 257 гнізд лелек на міцні металеві платформи, і в березні цього року до кожного укріпленого гнізда повернулися птахи. Це близько 1000 особин популяції білого лелеки. Також фахівці компанії виконують регулярні огляди повітряних ліній та фіксують електроопори, на яких лелеки вирішили облаштували нові домівки. Додатково про такі випадки повідомляють мешканці області. Коли птахи відлітають на зимівлю, енергетики укріплюють аварійні гнізда захисними конструкціями.

«Наша мета – надавати українцям якісні послуги з електропостачання європейського рівня і при цьому бути максимально дружніми до довкілля. Саме тому в рамках проєкту #Лелеченьки ми переносимо гнізда на безпечні платформи, щоб захистити їх від можливого ураження струмом. З 2020 року ми вже встановили 257 таких платформ. У 2024 році змонтували 4, а до кінця року плануємо встановити ще 16»,підкреслила Юлія Лукасевич, еколог ДТЕК Одеські електромережі.

Як зазначалося раніше, ДТЕК Одеські електромережі послідовно реалізує Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН. В компанії працює ефективна система поводження з відходами. Вона побудована на принципах циркулярної економіки й лише минулого року допомогла передати на переробку для повторного використання понад 500 тонн різного роду відходів.

ДОВІДКА

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,5 млн домогосподарств і 158 тис підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичного сектору України. В компаніях Групи ДТЕК працюють 55 000 співробітників.

Компанії Групи ДТЕК займаються виробництвом електроенергії на вітрових, сонячних та теплових електростанціях, видобутком природного газу та вугілля, здійснюють трейдинг енергоресурсами на місцевому та міжнародних ринках, розподіляють та постачають електричну енергію споживачам, надають енергоефективні послуги клієнтам, розвивають мережі високошвидкісних зарядних станцій.

Згідно з Новою Стратегією 2030, Група ДТЕК прагне трансформуватися в більш ефективний, екологічно чистий і технологічний бізнес, керуючись принципами ESG.

Мета ДТЕК – досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року.

Від початку повномасштабного російського вторгнення Група ДТЕК виділила близько 1 млрд гривень на підтримку Збройних Сил України та гуманітарну допомогу.


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код:
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail:
Коментар: *

© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.017
Перейти на повну версію сайту