ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Культурний аспект
ВИВЧАЙТЕ ІСТОРІЮ І РОБІТЬ ВИСНОВКИ
12:46 / 19.06.2020

За підтримки Сергія Гриневецького, Одеської обласної державної адміністрації та Одеського національного університету ім. І.І.Мечнікова побачив світ енциклопедичний словник «Організатори освіти на Одещині (автор та упорядник — Леонід Фурсенко).

У ці непрості дні, здавалось би, не на часі вдаватися до ретроспективи освітньої галузі регіону. І все-таки — на часі. Бо безграмотність, невігластво, непрофесійність дедалі більше захоплюють сфери державного управління, зокрема в освіті, а навчальні та наукові заклади потерпають від неефективного управління та низької якості менеджменту.

Мусимо з прикрістю констатувати, що українська освіта, попри всі переможні реляції її очільників, деградує. Освітній «штаб» живе своїм життям, а педагогічна громадськість, професори, вчителі, студентство — живуть своїм. Змінюються як осіннє листя міністри освіти, зараз галузь взагалі не має очільника.

Отже, цей енциклопедичний матеріал сьогодні стає вкрай актуальним, адже дає привід і можливість замислитися та почерпнути досвід щодо підбору керівних кадрів системи управління освітою, а також черговий раз зануритися в історію Одещини.

У книзі зібрано та систематизовано матеріали про керівників Одеського навчального округу, Одеських губернського, окружного, обласного відділу (управління, департаменту) освіти, міських і районних відділів (управлінь, департаментів) освіти та Одеського і колишнього Ізмаїльського обласних інститутів удосконалення вчителів, що були призначені на посади до 1 липня 2018 року.

Джерело


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту