ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Культурний аспект
«НІКОГО НЕ ЗАЛИШИТИ ОСТОРОНЬ»: ЗАЛУЧЕННЯ 20 ПАРТНЕРІВ ДО ЕСТАФЕТИ SDG RELAY
10:24 / 28.09.2020

25 вересня, Україна. ГО «Startup Kyiv» проводить всеукраїнську віртуальну естафету SDG Relay в рамках Глобального тижня Act4SDGs. Мета естафети – підвищити обізнаність щодо Цілей сталого розвитку в Україні та зібрати кошти для розробки, реалізації та розширення навчальних програм світового рівня з підприємництва та інновацій абсолютно безкоштовно для української молоді, яка має амбіції завдяки своїм ідеям сприяти досягненню принаймні однієї з Цілей сталого розвитку!

У цей день, 25 вересня, відзначається п’ята річниця прийняття Резолюції Генеральної Асамблеї ООН «Перетворення нашого світу: Порядок денний у сфері сталого розвитку до 2030 року». Це важливий день для всієї планети, який покликаний ще раз нагадати, що від кожної людини залежить зміна світу на краще.

У 2015 року світові лідери погодились на спільний план для планети та людей на ній, прийнявши 17 Цілей сталого розвитку, які є універсальним закликом до дій, спрямованим на подолання бідності, захист планети та забезпечення добробуту та процвітання всіх людей. Цілі взаємопов’язані, вони стосуються всіх країн і мають на меті нікого не залишити осторонь.

У 2020 наше життя перевернув COVID-19. Пандемія змусила людей об’єднатись, аби переосмислити та створити краще майбутнє. І поки нині в Генеральній Асамблеї збираються лідери держав світу, у кожної людини є можливість побути «Генеральним Секретарем своєї Планети» і вживати заходів для досягнення Цілей сталого розвитку. Аби після цього переломного моменту ми рухались у правильного напрямку – до сталого світу.

Одним з таких заходів і є проведення естафети SDG Relay. Естафета є цілком універсальною, адже її учасники можуть бігти будь-яку дистанцію, у будь-якому куточку України у будь-який час впродовж 25 вересня. Після забігу – зробити публікацію в соціальних мережах з висвітленням не лише фотографії участі в SDG Relay, а і додаткової інформацію про те, чому Цілі сталого розвитку є важливими і як їх досягненню може сприяти кожна людина.

Засновниця Громадської організації «Startup Kyiv» та ініціаторка естафети, Алевтина Пабст, вірить, що ця естафета – це лише початок довгого шляху, що принесе помітні сталі результати. Саме тому до події були залучені бізнес, громадський сектор, медіа та освітні заклади.

Серед соціально відповідальних українських компаній, до естафети вже долучились Carlsberg Ukraine, Intellias, Danfoss Ukraine, Beetroot Ukraine, EVERLEGAL, Novo Nordisk, Фармак, Caparol Україна, Winner Group Ukraine, ДТЕК, Oriflame Ukraine та дві платформи, що об’єднують бізнес — European Business Association та American Chamber of Commerce in Ukraine. Також долучились партнери з громадського сектору — Фонд Східна Європа, ThinkYoung, HUB 4.0, Твій простір можливостей, та медіа — Громадське радіо і Mind. UA.

Окрім того, з ГО «Startup Kyiv» в рамках естафети SDG Relay співпрацюють університети, що залучають своїх студентів і також сприяють підвищенню обізнаності щодо сталого розвитку.

Детальніше про подію: www.sdgrelay.com


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.007
Перейти на повну версію сайту