ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Культурний аспект
16 485 тварин отримали допомогу від GladPet за період повномасштабної війни
11:27 / 09.10.2022

До проєкту GladPet приєднується багато партнерів та доброчинців, але волонтери займають особливе місце у серці кожної тварини. Ризикуючи своїм життям Харківські добродії щоденно рятують тварин з під обстрілів та небезпечних ділянок. Ось лише декілька Харківських тварин, яким пощастило опинитися в руках волонтерів:

Це пухнастик на ім'я Бетті. Котик народився у підвалі однієї з Харківських шкіл, і він єдиний зі своєї сім'ї, кому вдалося вціліти під час ворожих обстрілів мирного міста. На щастя, його життя врятували харківські волонтери.

Цьому прекрасному малюку Біллі доля також принесла важке дитинство. Він народився на початку війни в одному з Харківських селищ. Незабаром його знайшла місцева волонтерка Ірина Волкова, яка врятувала вже не одне хвостате життя.

Цього песика звуть Боб. Він потрапив під колеса під час обстрілу на Північній Салтівці, внаслідок чого отримав тяжкі травми. Силами та добротою небайдужої волонтерки він був знайдений та згодом прооперований. Зараз Боб вже вилікувався, але страх перед пострілами та вибухами залишиться з ним на все життя.

На фронті боротьби за життя чотирилапих таких історій тисячі, і GladPet робить все можливе, аби допомогти братам нашим меншим.

Постійний розвиток проєкту GladPet та долучення нових партнерів дали змогу започаткувати у серпні 2021 року – GladPet Kharkiv. Повномасштабна війна змінила плани команди не тільки у Харкові, але і в Одесі та інших містах України. Проте партнери та волонтери проєкту не перестають допомагати тваринам України.

За 7 місяців війни, вдалось надати 16 485 тваринам Харківської та Одеської області:

  • 38 тонн корму для собак та котів,
  • 2851 упаковку ветеринарних препаратів,
  • 1157 кг наповнювача для котів.

А що з тваринами на окупованих чи прифронтових зонах?

Спільно з Українською Волонтерською Службою вдалося надати адресну допомогу тваринкам та їх власникам у вигляді 1135 кг корму та ветеринарних препаратів для 612 тварин.

Все це не було б можливим без партнерства з грантодавцями Veterinarians Without Borders, маркетинговою агенцією Netpeak та краудфандинговою платформою МоєМісто.

У жовтні проєкту GladPet виповнилося 6 років. За цей час 7581 тварин, розміщені на сайті знайшли свої домівки. А завдяки краудфандингу та грантовим можливостям команда GladPet залучила 2 935 754 грн на допомогу тваринам в притулках.

Основний напрямок роботи проєкту – прилаштування тварин за допомогою сайту. За 6 років роботи до GladPet долучився 51 притулок з різних міст України, які публікували оголошення про безхатніх тварин на веб ресурсі. Додаткові можливості дають сторінки проєкту у соціальних мережах, де також регулярно публікуються тварини, що шукають дім та інші новини проєкту.

Такі досягнення були б марними без додаткового освітнього напрямку, який дозволив команді проєкту провести 200 інтерактивних уроків для одеських школярів про правила догляду за тваринами.

Важливою частиною GladPet стали фестивалі Home Me Fest, які проводилися в Одесі. Для такої події об’єднувалися десятки притулків, сотні тварин, волонтери, а також небайдужі люди. На фестивалі, кожен охочий міг обрати собі тварину, зробити благодійний внесок або стати волонтером одного з притулків.

За 6 років було проведено 6 фестивалей Home Me Fest, завдяки яким вдалося:

  • знайти сім'ї 350 безхатнім тваринам,
  • прийняти 11 000 гостей фестивалю.

Це каже не тільки про гарні показники прилаштування тварин, а й про те, що люди які відвідали захід виявили цікавість та небайдужість до проблеми безпритульних тварин. А також отримали враження і знання про дбайливе відношення до безхатніх песиків та котиків.

За 7 місяців війни за допомогою веб-ресурсу вдалося прилаштувати 1145 безхатніх тварин у сім'ї. Це безсумнівно гарний показник, проте після повномасштабного вторгнення чисельність тварин, які залишились без власників та домівки збільшилась в тисячі разів. Тому команда GladPet постійно шукає нові шляхи гуманного зменшення кількості безхатніх тварин на вулиці.

Одним з таких є стерилізація. Нехтування якої може призвести до того, що за 3 роки не кастрований самець та не стерилізована самка можуть народити на світ близько 512 собак та 382 кішки, а якщо взяти десять років, то це більше 2682 тварини сумарно.

Саме тому GladPet спільно з ветеринарною клінікою Exvet запустили безкоштовні стерилізації для безпритульних тварин. В результаті якого 151 тварина була простерилізована.

*Фото простерилізованих тварин*

Зовсім нещодавно, у серпні місяці, відбувся запуск Проєкту по безкоштовним ветеринарним онлайн-консультаціям для українців. На початок жовтня вже проведено 261 консультація на яких 186 тваринок отримали допомогу.

Записатися на ветеринарну онлайн-консультацію можна на сайті https://vetconsult.gladpet.org/ або за номером 0 800 351 428.

Які можливості дає проєкт GladPet?

  • Подарувати безхатній тваринці домівку. На сайті GladPet будь-хто може обрати собі песика або котика з притулку.
  • Стати волонтером та допомагати хвостикам. Можна бути водієм, різноробочим, фотографом або інформаційним куратором в одному із притулків.
  • Стати опікуном для тваринки з притулку. Це відмінна можливість для тих, хто не може забрати хвостика до дому. Для цього необхідно обрати песика чи котика на сайті, зв’язатись з притулком та фінансово забезпечувати тваринку раз на місяць.
  • Зробити донат або підключити щомісячний платіж для допомоги GladPet, аби вони й надалі могли допомагати тваринкам знайти дім та підтримувати притулки.

Окрім цього, до свого Дня Народження Gladpet вирішили запропонувати небайдужим доброчинцям приєднатися до допомоги тваринам Одеси. Зробити це можна перейшовши на краудфандингову платформу на проєкт «GladPet за гуманне зменшення безхатніх тварин!» та зробити донат на будь-яку суму. Цей проєкт має на меті простерилізувати 150 тварин Одеси.

GladPet – це некомерційни проєкт, спрямований на системне вирішення проблеми безпритульних тварин через онлайн ресурс gladpet.org. З початку війни вони також займаються забезпечення тваринок та притулків гуманітарним кормом, ветеринарними та медичними препаратами.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту