ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Культурний аспект
«Країна мрій»
10:40 / 07.08.2023

3 серпня 2023 року в Арт-просторі Універсальна читальна зала КУ «ЦМБС для дітей» м. Одеси (Катерининська, 67) відбулась презентація мистецької виставки «Країна мрій» одеської художниці Ольги Погрібної.

Яскрава представниця сучасної одеської школи живопису, випускниця Одеського державного художнього училища імені М.Б. Грекова Ольга Погрібна порадувала любителів мистецтва на черговій імпрезі.

Невигадливі пейзажі цієї художниці зберігають живе, безпосереднє сприйняття природи, зігріте теплом душі художника. Мисткиня такого обдарування, як Ольга Погрібна, заслуговує на те, щоб її творчий набуток був гідно поцінований і збережений як приклад високої майстерності, чесного і сумлінного служіння мистецтву.

Провідною темою у пейзажах Ольги Погрібної є образ улюбленої України, зокрема рідної Одещини, де просліджується тісний зв'язок художниці з рідною землею, природою і віковими традиціями нашого народу.

На виставці представлено близько трьох десятків робіт виконаних художницею до початку російської агресії, та на декількох полотнах збереглися будівлі та краєвиди, які зараз вже зруйновані.

Немало теплих слів було сказано на адресу мисткині почесними гостями презентації Володимиром Сакалюком, живописцем, педагогом, головою живописної секції Одеської обласної організації Національної спілки художників України, Оксаною Здоровецькою, художницею, педагогом, дизайнером, графіком, членом та секретарем ООО НСХУ; Тетяною Ананченко, культурологом, краєзнавцем, членом НСЖУ; Марією Фетісовою, психологом, куратором «Університету третього віку», членом НСЖУ, та ін..

Відвідувачі мали змогу поспілкуватися з художницею та дізнатися більше про її творчість та про активну волонтерську діяльність.

Виставка триватиме до 31 серпня, вхід вільний.

Ельвіра Заборцева, зав. відділу організаційно-методичної роботи

КУ «Централізована міська бібліотечна система для дітей»


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту