ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Культурний аспект
Презентація літературно-художнього видання «Я пишаюсь тобою: Україна в боротьбі за цивілізацію»
12:15 / 12.06.2024

У рамках ХХІV Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» 8 червня у залі наукових працівників ОННБ (вул. Пастера, 13) відбулася презентація книжки Наталії Нестерової «Я пишаюсь тобою: Україна в боротьбі за цивілізацію» (Одеса : Астропринт, 2023).

Зустріч пройшла за участі автора. Наталія Нестерова ( Мудрук Наталія) — за фахом лінгвіст, журналістка, викладачка англійської мови та літератури, волонтерка. Здобула освіту в Одеському національному університеті імені І.І. Мечникова. Брала участь у конференціях, форумах, які були присвячені питанням подальшого розвитку країни у сфері інформаційної безпеки, освіти, ролі жінок у суспільних процесах.

Фразу «Я пишаюсь тобою», що є назвою книжки, авторка адресує Україні, українцям і Президенту України.

Книжка складається з короткого вступу та чотирьох частин. Це своєрідний щоденник війни очима звичайної людини, українки, яка живе в ній, переживає її прояви, відчуває події зсередини.

Під час презентації всі присутні мали змогу почути від автора, як вона ставиться до поняття «Україна, українці». На що здатні і чого справді ми варті у вирішальні моменти? Вона розповідала як складала історію про нас з вами, як змінювалося її власне і сприйняття власної країни і ролі самих себе у житті, як змінювалися наші пріоритети і свідомість українців.

Гості заходу брали активну участь у обговоренні книжки. Всі учасники ставили питання автору про особливості та труднощі, що виникали при написанні книжки. Всім було цікаво почути про можливі перепони та особливі моменти.

У бесіді з автором йшлося про історію взаємної довіри та поваги між українським народом і його лідером і надзвичайну силу цих почуттів під час важких випробувань.

Через всю книжку проходить ідея про те, що свідомість громадян України, всієї нації впливає на історичні події країни та на її подальший розвиток.

Джерело


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту