ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ТРИ ЕТАПИ РЕЄСТРАЦІЇ
10.02.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 13-14(21923-21924) / Тираж: 8525

6 лютого розпочалася реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання, яка триватиме до 19 березня.

Цій темі була присвячена прес-конференція директора Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти, кандидата педагогічних наук Анатолія Анісімова, який детально розповів про умови реєстрації на ЗНО-2018.

Перший етап реєстрації — формування та оформлення реєстраційної картки.

Особа, яка виявила бажання брати участь у ЗНО-2018, має зайти на офіційний сайт Українського центру оцінювання якості освіти (www.testportal.gov.ua), відкрити сервіс «Зареєструватися» і далі діяти за інструкцією.

Другий етап реєстрації — надсилання до Одеського регіонального центру оцінювання якості осві-ти реєстраційних документів у два способи:

— заклади освіти формують та надсилають до ОРЦОЯО реєстраційні документи випускників поточного навчального року і списки осіб, які проходитимуть державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього оцінювання, на адресу: а/с 247, м. Одеса, 65114;

— особа, яка вже має повну загальну середню освіту (випускники минулих років), повинна особисто надіслати реєстраційні документи рекомендованим листом до Одеського РЦОЯО на вказану вище адресу.

До ОРЦОЯО необхідно надіслати:

копію паспорта громадянина України. (Норму щодо можливості подання копії свідоцтва про народження замість копії паспорта громадянина України для реєстрації для участі в ЗНО особами, яким станом на 1 вересня року, що передує року їх участі в тестуванні, не виповнилося 16 років, вилучено. Зміни відбулися відповідно до вимог чинного законодавства — паспорт громадянина України має бути отриманий особою, яка досягла 14-річного віку);

оформлену Реєстраційну картку. Не забудьте у спеціально відведених місцях реєстраційної картки наклеїти дві однакові фотокартки для документів розміром 3х4 см із зображенням, що відповідає досягнутому віку (фотокартки мають бути виготовлені на білому або кольоровому фотопапері);

копію документа про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років). Увага! На копіях документів, які подаються для реєстрації, повинен бути напис про засвідчення документа, що складається зі слів «Згідно з оригіналом» (без лапок), а також особистий підпис особи, яка реєструється, її ініціали та прізвище, дата засвідчення копії.

Третій етап реєстрації — отримання від Одеського регіонального центру сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання та інформаційних матеріалів.

Особі, яка зареєстрована для проходження зовнішнього оцінювання, регіональний центр виготовляє та надсилає реєстраційне повідомлення учасника ЗНО, сертифікат та інформаційний бюлетень «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2018 рік»: випускникам минулих років — за адресою, зазначеною в реєстраційній картці; випускникам поточного навчального року — за адресою закладу освіти, де вони навчаються. Вручення індивідуальних конвертів забезпечують заклади освіти.

Для кожного учасника ЗНО на офіційному сайті Українського центру створюється персональна інформаційна сторінка, доступ до якої здійснюється за номером сертифіката та PIN-кодом, указаним у ньому. Розміщення на інформаційних сторінках учасників ЗНО запрошень-перепусток для участі в ЗНО-2018 триватиме до 30 квітня.

Особі може бути відмовлено в реєстрації для участі в зовнішньому оцінюванні на підставі:

ненадання документа(ів), що підтверджує (ють) достовірність інформації, зазначеної в реєстраційній картці;

надання недостовірної інформації;

подання реєстраційних документів особою, яка відповідно до вимог законодавства не має права на участь у зовнішньому оцінюванні;

відправлення реєстраційних документів після завершення встановленого строку реєстрації (перереєстрації);

неналежне оформлення документів, необхідних для реєстрації;

неможливість створення особливих (спеці-альних) умов для проходження зовнішнього оцінювання відповідно до медичного висновку.

У разі зміни реєстраційних даних учасник зовнішнього оцінювання повинен пройти перереєстрацію, сформувавши новий комплект документів та надіслати його до 2 квітня на адресу Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти: а/с 247, м. Одеса, 65114 (дата визначається за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті).

Також перереєстрацію можуть пройти особи, яким відмовлено в реєстрації. Для цього їм треба усунути недоліки, допущені під час реєстрації, повторно сформувати комплект реєстраційних документів і надіслати його до регіонального центру в той самий спосіб, у який це було здійснено під час реєстрації.

Для окремих категорій осіб передбачено додатковий період реєстрації — із 3 до 21 травня. Зокрема, право на реєстрацію в цей період мають: учасники антитерористичної операції та особи, які проживають на тимчасово окупованій території або на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та не мали змоги зареєструватися в основний період.

Особи, які зареєструються в додатковий період, проходитимуть ЗНО під час додаткової сесії.

Додаткову інформацію щодо реєстрації для участі в ЗНО-2018 можна отримати на сайтах УЦОЯО (www.testportal.gov.ua), ОРЦОЯО (www.test-center.od.ua) або зателефонувавши за номерами: 048-784-69-95, 048-784-89-36.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту