ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
«КРАЯН» ДО СУДУ ДОВЕДЕ...
15.02.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 15(21925) / Тираж: 8525

Увечері 13 лютого Одесу облетіла звістка: мерові Геннадію Труханову та ще трьом сановним особам з Думської повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. А на ранок 14 лютого з Києва прилетіла ще гучніша новина: в аеропорту «Бориспіль» детективи НАБУ та прокурори САП затримали і міського голову, і його заступника.

І Геннадій Труханов, і Павло Вульгеман, яких підозрюють у заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, до того були поза межами країни (пригадуєте, недавно одесити вже й сороковини за зниклим мером відзначали), але тільки-но стало відомо про офіційно висунуті звинувачення, прилетіли в Україну.

На момент здачі цього номера в друк з підозрюваними провадилися слідчі та процесуальні дії. На середу вечора були заплановані слухання щодо обрання для них запобіжних заходів.

Окрім міського голови та його заступника, про підозру оголошено директорові департаменту комунальної власності Олексієві Спектору та голові постійної комісії з питань комунальної власності міськради Василеві Шкрабаю (фракція «Довіряй ділам»).

«За версією слідства, — йдеться у повідомленні НАБУ, — зазначені особи можуть бути причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. Так, у вересні 2016 року мерія Одеси придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП «Завод «Краян», за 185 млн грн у приватної структури, яка на початку 2016-го придбала цей комплекс на аукціоні, органі-зованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн. Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала переказати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої наразі перебуває в зоні АТО. Завдяки вжитим заходам вдалося запобігти цій спробі легалізації й домоглися накладення арешту на рахунки приватної компанії-продавця будівлі. Відтоді постійно вчиняються спроби зняти арешт з рахунків, у тому числі шляхом раптової зміни ціни договору у січні 2018 року».

Окрім оголошених підозр, у тому ж кримінальному провадженні 13 лютого було затримано ще трьох осіб (посадовця мерії та двох фізичних осіб-керівників компанії). Про підозру у вчиненні злочину оголошено й оцінщикові «Краяна».

Далі буде.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту