ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ДОПОКИ НЕ ВІДДАСТЬ КРИМ
15.02.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 15(21925) / Тираж: 8525

США прямо звинуватили Москву у невиконанні взятих у рамках Мінських угод зобов’язань та запевнили, що санкції проти Росії залишатимуться чинними до повного виконання домовленостей.

В офіційній заяві Державного департаменту США, оприлюдненій з нагоди третьої річниці підписання Мінська-2, зазначається: «На жаль, Росія продовжує нехтувати своїми зобов’язаннями, передбаченими Мінськими угодами, підтримуючи гострий конфлікт в Україні, який забрав життя понад 10 тисяч людей, у тому числі понад 2,5 тисячі цивільних осіб, а також змусив 1,6 мільйона українців залишити свої домівки».

У Держдепі також наголосили, що Москва продовжує заперечувати свою безпосередню участь у конфлікті на Донбасі, хоча сили, очолювані РФ, й надалі залякують міжнародних спостерігачів СММ та блокують їм доступ до окупованих територій.

«Україна прийняла законодавство, в тому числі про амністію щодо антиурядових сил та спеціальний статус для Донбасу, що свідчить про бажання України реалізовувати Мінські угоди», — підкреслили в американському зовнішньополітичному відомстві. У цьому зв’язку США — у взаємодії з Францією й Німеччиною — закликали російський уряд припинити агресію в Україні.

«Наші санкції залишатимуться чинними, поки Росія повністю не виконає своїх зобов’язань за Мінськими угодами. Наші окремі санкції, пов’язані з Кримом, продовжать діяти, поки Росія не поверне півострів Україні», — наголосили в Державному департаменті США.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту