ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ТРАНСКОРДОННІ ПЕРЕПРАВИ
15.02.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 15(21925) / Тираж: 8525

Мандрівники і комерсанти, що курсують між Україною та Молдовою, невдовзі менше стоятимуть у чергах завдяки новому проекту, який фінансується ЄС і покликаний полегшити перетин міждержавного кордону для понад трьох мільйонів осіб.

Проектом буде охоплено два пункти перетину — Кучурган—Первомайськ та Рені—Джурджулешти, де проведуть модернізацію самих пунктів і за-провадять режим спільної транскордонної переправи (українські і молдовські прикордонні та митні органи працюватимуть «під одним дахом» на українському боці кордону).

«Потік через ці два прикордонні пункти сягає більше трьох мільйонів осіб та 800 тисяч автомобілів на рік, — зазначив посол Хюг Мінґареллі, голова представництва ЄС в Україні. — Євросоюз підтримує Україну й Молдову у зміцненні безпеки їхнього спільного кордону, і ми також працюємо для того, щоб його перетин для мандрівників і товарів став простішим та швидшим».

Портал «Сусідство ЄС» зауважує, що пункт перетину Кучурган—Первомайськ, розташований на придністровській ділянці кордону, є найбільш завантаженим: близько 1800 автомобілів і 7300 осіб перетинають його щодня. Пункт Рені—Джурджулешти також належить до найзавантаженіших — через нього проходить велика кількість вантажівок, які перевозять з Молдови зерно для експорту.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту