ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
В граніті, бронзі, у серцях
17.02.2018 / Газета: Одесские известия / № 14(5038) / Тираж: 18937

Так називалася хвилююча зуст­річ ветеранів-афганців з учнями Міжлиманської школи та депутатами Августівської сільської ради Олегом Дубиною та Оксаною Дубиною.

Вона пройшла в бібліотеці села Ла­тівка. Спочатку завбібліотекою Наталя Карташова розповіла дітям про країну, яка завдала нам стільки болю, горя і смутку. Цікавими і повчальними були спогади про честь і гідність людей, які не зрадили військові присязі та були готові в будь-яку мить віддати найдорожче – життя, виконуючи інтернаціональний обов’язок.

Ветерани говорили про те, як проходила їх служба, коли і де закінчилась для них війна. Цікавості учнів не було кінця. Вони оглянули світлини, які принесли афганці, затамувавши подих, слухали коментарі до них.

А потім восьмикласниця Надя Сото­валова розчулила віршами усіх присутніх. Дуже боляче було дивитись на мужніх воїнів, які крадькома витирали гарячу солдатську сльозу.

Учні висловили свою вдячність ветеранам и подарували квіти полковнику у відставці Миколі Халеєву, старшим прапорщикам В’ячеславові Грекову, Олексієві Дергуну. Депутати сільради привітали воїнів-афганців подарунками та побажали усім здоров’я, щастя, миру, злагоди та добробуту у великому домі, що зветься Україна.

Найвищою нагородою для тих, хто вцілів у боях, є життя, а для загиблих – наша пам’ять. Тож схилимо голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя. А тим хто вижив – наш низький уклін.

Микола САМОЙЛЕНКО,

Голова Біляївської районної спілки ветеранів, інвалідів Афганістану та воїнів-інтернаціоналістів

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту