ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Бажаємо миру
19.05.2018 / Газета: Одесские известия / № 38(5062) / Тираж: 18937

Сімнадцятого травня Одесу з робочим візитом відвідала дружина Президента Марина Порошенко. Разом з головою Одеської облдержадміністрації Максимом Степановим вони підписали Меморандум про долучення області до проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Відтак, мережею інклюзивно-ресурсних центрів буде охоплено весь регіон.

Марина Порошенко зауважила, що наразі в регіоні працює 108 інклюзивних шкіл, які відкрили свої двері для 465 учнів з особливими освітніми потребами. Порівняно з минулим роком, показник охоплення інклюзивною освітою в області збільшився вдвічі. Нині йдеться про те, що мережею інклюзивно-ресурсних центрів буде охоплено весь регіон. Одеська область стала сімнадцятим регіоном України, який системно розпочне впроваджувати таку форму навчання для дітей з особливими освітніми потребами для здобуття якісної освіти.

Під час свого візиту на Одещину Марина Порошенко зустрілася також з дітьми, батьки яких зараз несуть військову службу в зоні бойових дій на Донбасі. В рамках поїздки перша леді презентувала «Книгу миру» — рукописне видання, авторами якого виступили наші маленькі громадяни. У великому примірнику вони вклеїли фотографії своїх родин в повному складі та написали побажання іншим українським сім’ям. А бажати малечі сьогодні є чого.

- Ви наше молоде покоління, якому треба в майбутньому будувати країну та жити в ній, — звернулася до одеських дітей Марина Порошенко. – Тому ваші слова звучать як молитва. Я прошу всі ваші побажання записати в цю книжку, щоб донести їх до світу. Вона вже закінчується, там писали такі ж діти з інших областей України, чиї батьки зараз перебувають на війні. Коли ця книжка демонструватиметься напередодні Дня Незалежності в Києві, я вас всіх запрошую долучитися до її презентації.

«Книга миру» вже встигла побувати в двадцяти трьох українських регіонах, перед тим як маленькі одесити змогли долучитися до її створення. «Я бажаю усьому світові добра і любові!» — цей напис акуратним дитячим почерком зробила Софійка Микиташ з Тернополя. «Я ЛУБЛУ УКРАЇНУ», трохи нижче додав великими друкованими літерами маленький Захар. Вік хлопчика не вказаний, проте очевидно, що дитина тільки почала освоювати абетку. Прохання дітей з різних куточків нашої держави вирізнялися не так оригінальністю, як щирістю. Всі вони бажали щастя та миру. Адже важко бути щасливим знаючи, що твої мати чи батько кожної миті можуть загинути від ворожого удару.

Звісно, хочеться щоб дитячі побажання миру здійснилися, щоб про бойові дії ми мали уявлення виключно з книжок. Сподіваємося, одного разу цей день настане. Цього, принаймні, щиро хочуть як діти, так і дорослі.

Тим то й кольорова гама семиметрового рушника національної єдності «Сонячна Одещина», до вишивання якого долучилися Марина Порошенко та голова Одеської ОДА Максим Степанов не містить чорного кольору. Загалом цей рушник вишивали протягом трьох років понад півтори тисячі мешканців Одеської області.

Автор: Ніни ЛЯШОНОК


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту