ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ТРЕТІ КОДИМСЬКІ ФЕСТИНИ
19.05.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 43(21953) / Тираж: 8525

Познайомитися з культурою Південного Поділля, послухати фолк-музику та скуштувати місцевих традиційних страв зможуть гості етнофестивалю «Кодима-фест», що відбудеться 26—27 травня в селі Івашків Кодимського району.

На фестивалі, який проходитиме на Трійцю, працюватимуть сім тематичних локацій. На одній з них кобзарі та лірники виконуватимуть старі українські мелодії. Малечу розважатимуть казками, майстер-класами та іграми на дитячому майданчику.

На майданчику «Котуня» гості «Кодима-фесту» зможуть пізнати на смак страви національної кухні, а на локації «Трипільська хата» познайомляться з побутом та розписами цієї давньої культури.

Ну і, звісно, на глядачів чекає широка розважальна програма. Тут і виступи відомих виконавців — Ірини Федишин та Віктора Павліка, місцевих та запрошених автентичних гуртів і музичних колективів, вистава «Кайдашева сім’я» від Одеського українського музично-драматичного театру ім. В.Василька, козацькі змагання, театралізоване дійство «Ярмарок» та багато іншого (з детальною програмою фестивалю можна ознайомитися на його сторінці http://kodyma-fest.com).

До речі, 23 травня о 15.00 у Всеукраїнському центрі болгарської культури (пров. Віце-адмірала Жукова, 9) відкриється фотовиставка «Кодима-фест» запрошує!», на якій будуть представлені світлини з попередніх фестивалів. Ознайомитися з нею можна буде до 1 червня. Але, певна річ, краще поїхати на Зелені свята в Івашків і набратися особистих вражень від самобутнього дійства.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.003
Перейти на повну версію сайту