ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Адаптуються до госпітального округу
23.05.2018 / Газета: Одесские известия / № 39(5063) / Тираж: 18937

Члени ради госпітального округу №6, до якого увійшли Балтський, Люба­шів­ський, Кодимський і Сав­­ран­ський райони, здійснюють об’їзд райлікарень, щоб на місцях вивчити потенціал цих медичних закладів, визначитись з перспективами подальшої їх роботи та розвитком.

Цими днями члени делегації на чолі з головою госпітальної ради Олексієм Пантелєєвим відвідали Любашівку ЦРЛ. Вони з цікавістю оглянули томограф, реанімаційне, хірургічне, терапевтичне, дитяче, інфекційне відділення, Міжрайонну станцію екстреної та невідкладної допомоги. Голова райради Сергій Паровик розповів, що за останні роки за кошти бюджетів усіх рівнів та меценатів у райлікарні впроваджено енергозберігаючі заходи, відкрито пологове віддалення, відремонтовані реанімаційне та хірургічне відділення, які устаткували новітньою апаратурою. Завершується капітальний ремонт дитячого відділення, де переплановуються приміщення під квартири для молодих спеціалістів та інтернів тощо.

Очільник Балтського ГО Олексій Пантелєєв розповів, що у травні будуть проінспектовані усі лікарні. Після чого члени ради з керівництвом районів сядуть за стіл перемовин, щоб розробити та затвердити перспективний план розвитку госпітального округу на найближчих п’ять років.

Потрібно відзначити, що саме госпітальним радам як дорадчому органу віддано право ухвалювати рішення щодо реорганізації та перепрофілювання закладів у межах ГО з подальшим погодженням із місцевими органами влади. Передбачається, що загальну чисельність закладів вторинного рівня буде збережено, але реорганізовано в багатопрофільні лікарні інтенсивного лікування першого і другого рівнів, лікарні планового, відновного (реабілітаційного) лікування, консультативно-діагностичні центри, спеціалізовані медичні центри, хоспіси, залежно від потреб громади.

Автор: Юрій Федорчук


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту