ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
БІОГАЗ ІЗ СИЛОСУ
11.08.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 68-69(21978-21979) / Тираж: 8525

Компанія Vimeksim LTD (Одеса) будує в Окнянському районі біогазовий комплекс потужністю 5МВт, призначений для переробки відходів і силосу на біогаз для отримання електричної та теплової енергії.

Наразі на об’єкті проводяться пусконалагоджувальні роботи. Сума інвестицій, вкладених у першу чергу будівництва, — близько 17 мільйонів євро.

«Технологічні рішення нового комплексу після його запуску дозволять щодоби переробляти 65 тонн кукурудзяного силосу. Тобто виробляти енергію потужністю близько 1,2 мегаВата на добу, а також більше 13 тисяч кубічних метрів газу. Під час спалювання газу та виробництва електроенергії виділяється теплова енергія, яка надалі може використовуватися для опалення будівель, теплиць, рибного господарства. Залишки сировини є також чудовим добривом, яке завжди знадобиться в сільському господарстві», — підкреслила заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Шаталова.

Зазначимо, будівництво першої черги нового об’єкта розпочалося у травні 2017 року. У майбутньому комплекс розширюватиме свої потужності.

Довідково. Компанія Vimek-sim LTD працює на зерновому ринку і представлена у всіх провідних сільськогосподарських регіонах України. Основними видами її діяльності є експорт і забезпечення логістичних послуг із зернових та олійних культур.

Автор: Ірина ВОЙЦЕХІВСЬКА, студентка ЛНУ ім. Івана Франка.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту