ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Одеса змагатиметься за звання молодіжної столиці
31.10.2018 / Газета: Одесские известия / № 82(5106) / Тираж: 18937

Понад сорок великих і малих міст України подали заявку на участь у конкурсі «Молодіжна столиця України». Він був ініційований Мінмолодьспорту та Українським інститутом міжнародної політики.

Незвичайний проект передбачає вибір найзручнішого міста України для життя, навчання, працевлаштування і дозвілля молоді. Минулого року перемогу виборов Львів. І цього року, як і минулого, тільки десять кращих претендентів зможуть змагатися за почесний титул. Заявку від Одеси наразі подано до профільного міністерства.

Молодіжні організації міста на постійній основі реалізують безліч спортивних, культурних та соціальних проектів. Саме тому на нещодавній прес-конференції регіональний координатор «Молодіжної столиці України» Сергій Сизоненко оптимістично оцінив перспективи одеситів. Відповідаючи на питання журналістів “ Що дасть перемога?», Сергій Сизоненко пояснив:

- Перше місце у підсумку дозволить провести форум за участю української молоді та наших європейських ровесників. В дні його проведення ми обов’язково покажемо гостям нашу чорноморську красуню, познайомимо з умовами, що створені для розвитку молодих талантів, поділимося, чим живе, про що мріє одеська молодь. Участь у проекті об’єднає молодих людей і навчить взаємодії з органами місцевого самоврядування, — резюмував Сергій Сизоненко.

Обов’язковою умовою конкурсу є спільне підписання заявки на участь міським головою та представниками молодіжних організацій. Молодь Одеси отримала повну підтримку муніципальних органів.

Міський голова Одеси Геннадій Труха­нов, відповідаючи на запитання журналістів, зазначив, що Одеса за духом, за настроєм справді місто молоді. Останнім часом помітно збільшилася кількість центрів дозвілля, де молодь має можливість з користю для свого здоров’я, розуму і серця проводити час.

Можна стверджувати, що умови для розвитку молодих жителів Одеси змінилися кардинально — в місті створено сучасні тренувальні центри на відкритому повітрі, стадіони, бігові доріжки, тренажерні зали, місця відпочинку. Молоді люди масово займаються спортом, і все говорить про те, що еталоном життя молодого одесита стає здоровий спосіб життя.

- Нам важливі і призи, і лідерство, і продуктивна співпраця з молоддю Одеси в постійному режимі, — зазначив міський голова Геннадій Труханов,- а ініціатива «Молодіжна столиця України» визначає привабливу мету — залучення молоді до процесів управління містом, забезпечення високого молодих людей за якість життя всієї Одеси.

Автор: Катерина Андріянова


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту