ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
РАДІОДИКТАНТ ЄДНОСТІ
01.11.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 92(22002) / Тираж: 8525

9 листопада — у День української писемності й мови — на хвилі Першого каналу UA: Українське радіо звучатиме 18-й радіодиктант єдності.

Основна київська локація — аудиторія імені Михайла Максимовича, розташована в Червоному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Там диктант писатимуть представники медіа, мистецтва та інші публічні особи. Долучаться до проекту й регіони: локації для написання диктанту облаштують у навчальних закладах по всій країні. Але взяти участь у радіодиктанті зможе кожен охочий у будь-якому куточку світу — достатньо лише мати під рукою аркуш паперу, ручку та налаштуватися на хвилю UA. Офіційне гасло цьогорічного заходу — #пишеморазом. Воно підкреслює основну мету диктанту: єднання навколо мови.

Радіодиктант — не просто засіб перевірити власну грамотність, а насамперед масштабний національний флешмоб. Диктант транслюватимуть зі студії UA: Українське радіо на Хрещатику, 26. Телеверсію наживо забезпечить знімальна група Суспільного мовлення, частина якої буде в ефірі студії програми «Радіодень», частина — в аудиторії КНУ імені Тараса Шевченка. Стрім телеверсії також відбуватиметься на сторінках Суспільного мовника у Facebook.

Початок заходу — об 11.00. Вступна частина триватиме півгодини, сам радіодиктант почнеться об 11.30.

Усі охочі традиційно можуть надіслати роботи поштою на адресу: вул. Хрещатик, 26, Київ-1, 01001 із позначкою «Радіодиктант» (лист має бути на-дісланий того ж дня або 10 листопада — про це свідчитиме поштовий штемпель), відсканувати або сфотографувати текст і впродовж 24 годин після закінчення акції надіслати електронною поштою на адресу rd@nrcu.gov.ua. Зображення має бути якісним, текст — написаним від руки (роботи, набрані у будь-якому текстовому редакторі, не розглядатимуться). Комісія приймає також тексти, написані шрифтом Брайля.

11 листопада текст радіодиктанту буде оприлюднено на сайті UA: Українське радіо, тож усі охочі зможуть перевірити свої знання самостійно.

Нагадаємо, текст для радіодиктанту замовляють спеціально. У ньому нема авторських знаків чи суперечливих орфо-грам, але текст є складним, а відтак написати радіодиктант без помилок непросто. До речі, торік свої радіодиктанти на-діслали 28999 учасників, жодної помилки не зробили 123 із них.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту