ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
«Українська мова — духовна основа народу»
13.11.2018 / Газета: Вечерняя Одесса / № 128(10681) / Тираж: 10407

На минулому тижнi з нагоди Дня української писемностi та мови в Одеськiй нацiональнiй науковiй бiблiотецi вiдбулась презентацiя книжково-iлюстративної виставки «Українська мова — духовна основа народу». До заходу долучились провiднi науковцi: мовознавцi, фiлологи, лiтератори та студентська молодь, переважно гуманiтарного напряму.

Генеральний директор ОННБ Iрина Бiрюкова привiтала присутнiх з наступаючим святом та пiдкреслила особливу значущiсть мови як консолiдуючого фактора у розбудовi держави i в iнтелектуальному й духовному зростаннi як людини, так i суспiльства.

Доповiдь вiдомого мовознавця Володимира Сподарця, кандидата фiлологiчних наук, доцента кафедри української фiлологiї ПНПУ iменi К. Д. Ушинського, майстерно поєднана з натхненним читанням поезiй українських класикiв, стала щирою сповiддю любовi до рiдної мови.

Наталя Коробкова, кандидат фiлологiчних наук, доцент, завiдувач кафедри теорiї лiтератури та компаративiстики ОНУ iменi I. I. Мечникова у своїй доповiдi розкрила тему взаємозв’язку фахової та наукової мови з мовою спiлкування, яка завдяки цьому збагачується и наповнюється новими словами, образами та сенсами.

Науковцi, мовознавцi та майбутнi фiлологи мали нагоду ознайомитися з новими мовознавчими виданнями пiд час бiблiографiчного огляду «Українська мова — духовна основа народу».

Автор: Валентина Колесникова. Провiдний бiблiотекар ОННБ


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту