ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Хай квітнуть сакури в Одесі
14.11.2018 / Газета: Одесские известия / № 87(5111) / Тираж: 18937

Сакура, оспівана у японських хайку і танка, останніми роками перестала бути для нас чимось екзотичним. Цілі сади вже з’явилися в таких українських містах як Київ, Дніпро, Ужгород. Не лишилася осторонь східної екзотики й Одеса. Перша алея цих дерев була висаджена у місцевому Ботанічному саду. Потім символ Японії прикрасив туристичні точки Одеси, зокрема, парки Шевченка та Перемоги. А днями на міській околиці, на селищі Котовського, волонтери та працівники Міськзелентресту висадили ще одну (вже шосту за ліком) алею сакур. Тепер мешканці спального району Одеси зможуть помилуватися цими деревами, не виїжджаючи до Японії чи в центр міста.

Тоненькі деревця, які стирчать вздовж Кримського бульвару, майже нічим не відрізняються від інших, більш звичних нашому оку представників рослинного світу. Вони ще не мають листя та й буйного квіту, який щорічно споглядають мешканці країни Сонця, що сходить. Але є надія, що вже наступного року перші рожеві пелюстки прикрасять саджанці. Якщо, звісно, рука чи нога якогось вандала не захоче завдати природі шкоди. Принаймні люди, що посадили ці дерева, прикрасили їх яскравими зеленими табличками. Мовляв, якщо ви любите Одесу, то не робіть молодим деревам шкоди. Краще зайвий раз полийте їх, щоб вони змогли потішити всіх навколо.

- Я рада, що недалеко від мого дому з’явилась така невеличка алея – каже жителька селища Котовського Надія Устименко. – В новинах постійно чути, що там дерева засохли, там їх вирубують для будівництва торгівельного центру, а щоб їх саджали – не дуже.

Тому приємно бачити, що нехай потрохи, але ситуація змінюється на краще. Мені цікаво, якими будуть ці дерева в наступному році, хочеться сподіватися, що з ними все буде гаразд. Дуже хочеться побачити їхнє рожеве цвітіння.

Автор: Тетяна Асауленко


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту