ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Пенсiйники Одещини пiдвели пiдсумки роботи за 2018 рiк
07.02.2019 / Газета: Порто-франко / № 4(1444) / Тираж: 22000

Результати роботи за 2018 рiк пенсiйники Одещини обговорили 29 сiчня 2019 року на засiданнi колегiï при начальнику головного управлiння Пенсiйного фонду Украïни в Одеськiй областi.

В роботi колегiï взяв участь заступник Голови правлiння Пенсiйного фонду Украïни Владислав Машкiн.

Пiдводячи пiдсумки року, очiльник головного управлiння Олександр Буряченко зазначив, що в бюджет Фонду з усiх джерел отримано 18,2 млрд грн, це на 21,6 % бiльше, нiж в 2017 роцi. Забезпечено своεчасну виплату пенсiй та допомог 612,3 тис. особам на суму понад 18 млрд грн. Завдяки проведеним перерахункам середнiй розмiр пенсiï збiльшився з початку року i становить 2530,26 грн, що на 69,0 % бiльше прожиткового мiнiмуму для непрацездатних осiб.

З метою наближення надання послуг до населення в областi створено 68 вiддалених робочих мiсць, якi обладнанi поза межами територiальних управлiнь. З часу ïх утворення надано послуги майже 6 тисячам осiб.

За минулий рiк по областi надiйшло 9,7 млрд грн вiд платникiв εдиного внеску та обов`язкових платежiв, що на 23 % бiльше, нiж у попередньому роцi. Збору з окремих видiв господарських операцiй отримано 364,3 млн грн, або 124,5 % плану.

Протягом року для збiльшення надходжень εдиного соцiального внеску пiдвiдомчими управлiннями проводилась широка iнформацiйно-роз`яснювальна робота з боржниками, особливо з фiзичними особами, щодо обсягiв наявноï заборгованостi та наслiдкiв ïï несплати. В результатi додатково отримано 111,9 млн грн.

Органiзовано роботу щодо забезпечення захисту прав застрахованих осiб, легалiзацiï заробiтноï плати. Проведено 2,9 тис. перевiрок страхувальникiв щодо достовiрностi вiдомостей про загальнообов`язкове державне соцiальне страхування та 14,0 тис. перевiрок достовiрностi документiв для призначення (перерахунку) пенсiй.

Охоплено правовою роботою заборгованiсть в сумi 29,8 млн грн, яка пiдлягала стягненню в судовому порядку. Продовжуεться робота по ознайомленню з матерiалами виконавчих проваджень, до боржникiв здiйснюються спiльнi виходи органами Пенсiйного фонду з органами державноï виконавчоï служби. Завдяки вжитих заходiв з примусового стягнення на рахунки Фонду надiйшло 3,7 млн грн.

«В поточному роцi нам необхiдно органiзувати роботу згiдно прiоритетiв, визначених Пенсiйним фондом Украïни на 2019 рiк, зокрема це: покращення якостi обслуговування громадян; своεчасне призначення, перерахунок та здiйснення виплат пенсiй; наповнення бюджету Фонду, робота з боржниками та легалiзацiя зайнятостi» — наголосив Олександр Буряченко.

Автор: Головне управлiння Пенсiйного фонду Украïни в Одеськiй областi.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту