ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ХТО СУДИТЬ УЛЯНУ СУПРУН?
07.02.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 10(22029) / Тираж: 8525

5 лютого суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Сергій Каракашьян виніс ухвалу про забезпечення позову, якою заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України.

Як зазначається у публікації на «Українській правді» (www.pravda.com.ua), суддя самовільно відсторонив Супрун від виконання обов’язків міністра ще до розгляду по суті позову народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука. 15 лютого відбудеться перше засідання у справі, і суд уже зобов’язав Супрун подати всі матеріали, на підставі яких її призначили на посаду, а також пояснення щодо наявності у неї іншого громадянства.

Таке несподіване та кулуарне «відсторонення» судом в.о. міністра, яка займається реформуванням української медицини, викликало неабияку реакцію.

Важливість суду і його суддів важко переоцінити. Окружний адміністративний суд давно набув гіркої слави і став уособленням нереформованої української Феміди. Це суд, у якому сходяться більшість спорів громадян з владою. Якщо ваші права порушує постанова Кабміну — вам у цей суд. Оскаржити наказ Міністерства юстиції або перевірку Агентства із запобігання корупції — теж сюди. Ви — бізнес, який оскаржує рішення Державної служби з лікарських засобів чи рішення Нацбанку, — всі дороги знову ж таки ведуть саме в адмінсуд.

Втім, цей суд прославився не захистом громадян чи бізнесу, а корупційними скандалами та одіозними рішеннями.

Прізвища суддів Окружного адмінсуду вже широко відомі «заслугами» у суспільстві. 2015 року журналісти оприлюднили розслідування про закордонні поїздки суддів цього суду. Виявилося, що його голова Павло Вовк за чотири роки відвідав 18 країн, у тому числі туристичні Мальдіви, Об’єднані Арабські Емірати та Італію. Інший суддя — Руслан Арсірій — навіть виносив рішення, перебуваючи на Ямайці.

Тоді правоохоронці не побачили проблем із суддівськими канікулами, і всі вони залишилися на посадах. У свою чергу, справу відкрили проти журналістів, які зробили це розслідування.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту