ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Допомогти нужденним
09.02.2019 / Газета: Одесские известия / № 11(5134) / Тираж: 18937

Програма «Соціальний захист населення в Одеській області» на 2018-2020 роки серед іншого передбачає матеріальну підтримку осіб з числа найменш захищених громадян, зокрема — одноразову грошову допомогу.

Щоб її отримати слід надати до районного/міського управління соціального захисту населення відповідний пакет документів: – заяву на ім’я голови ОДА Степанова М.В. або директора Департаменту соціальної та сімейної політики ОДА Коваленко Л.В., заяву на згоду щодо обробки персональних даних, копії паспорта та ідентифікаційного коду, розрахунковий рахунок з реквізитами банку або заяву про отримання грошей поштою. Далі увесь цей пакет документів передається до Департаменту соціальної та сімейної політики ОДА. Громадяни можуть подати документи протягом року 2019 року. Також за довіреністю можна передати документи через родичів або знайомих.

Матеріальна допомога надається за умови, якщо дохід громадянина або пенсія становить менше 2,500 гривень на місяць, громадянин не повинен отримувати субсидій і пільг на оплату комунальних послуг.

Рішення щодо надання матеріальної допомоги приймає Координаційна рада з питань соціальної підтримки населення обласної державної адміністрації (голова – заступник голови ОДА Віталій Свічинський). Виплати здійснюватимуться протягом року по мірі опрацювання звернень.

Порядок надання одноразової грошової допомоги затверджено наказом Департаменту соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації від 31 січня 2019 року №16. Ознайомитися з ним можна у регіональній друкованій пресі, яка публікує офіційні документи.

«На двадцять першій сесії обласної ради переважною більшістю голосів було ухвалено рішення про внесення змін до обласної комплексної програми соціальної підтримки населення на 2018-2020 роки «Соціальний захист населення в Одеській області». Зокрема – виділення з обласного бюджету 90 мільйонів гривень на одноразову грошову допомогу окремим категоріям громадян, які найменш соціально захищені на рівні держави та області, — повідомив голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський. — Розподіл коштів здійснюватиметься із залученням членів постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, яку очолює Анатолій Садовник. Слід зазначити, що депутати від усіх політичних сил проявили злагоджену командну роботу, підтримавши вкрай важливу програму, спрямовану на соціальний захист громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують допомоги».

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту