ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ВІРНІ ПРИСЯЗІ, ВІДДАНІ ФЛОТУ
14.02.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 12(22031) / Тираж: 8525

9 лютого 2019 року назавжди стане особливим днем для 26 курсантів-випускників Інституту Військово-Морських сил Національного університету «Одеська морська академія», адже саме минулої суботи вони отримали перше офіцерське звання «лейтенант», їм вручили військово-морські кортики та дипломи за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр».

Серед тих, хто цього врочистого дня мав бути в епіцентрі уваги командування, викладачів, батьків, почесних гостей свята і, певна річ, закоханих дівочих очей, — двоє мужніх захисників Вітчизни, які ще й лейтенантами не стали, але за виконання свого професійного і синів-ського обов’язку перед Батьківщиною вже стали військовополоненими, бранцями Кремля, — Богдан Головаш і Владислав Костишин.

Вручаючи погони лейтенантів їхнім батькам (кортики морським офіцерам вручать особисто після їхнього звільнення з полону), командувач ВМС України адмірал Ігор Воронченко подякував за виховання справжніх героїв і наголосив: «Богдан та Владислав якраз проходили стажування, щоб прийняти під своє командування катери. Вони повернуться, стануть командирами, продовжать служити країні і, я впевнений, упораються з усіма труднощами, що трапляться на їхньому професійному шляху».

«25 листопада Росія ще раз показала всьому світу своє справжнє обличчя — обличчя агресора й рейдера», — зауважив Ігор Воронченко, додавши, що, попри всю брехню, яку нав’язують нашим морякам через екрани російського телевізора, Кремлю не вдасться зламати справжніх воїнів: «У них нічого не вийде. 2742 військовослужбовців, включаючи курсантів Нахімовської академії, що вийшли з Криму, — це еліта, ядро, навколо якого формуються Військово-Морські сили, вони є зразком відданості присязі, відданості своїй державі».

Василь Дяченко, викладач Інституту Військово-Морських сил, давній борець за очищення військових вишів від агентів російського впливу і колаборантів, невтомний борець за справді вільну й успішну Україну, з нагоди випуску молодих морських офіцерів написав:

«Слава Україні! Сьогодні 09.02.2019 пройшов черговий випуск лейтенантів (магістрів) в Інституті Військово-Морських сил НУ «ОМА».

Це ті безвусі першокурсники із Севастополя, які навесні 2014 року залишилися вірними присязі України та співали Славень України на плацу рідної української Військово-Морської академії, коли московити-окупанти піднімали свій триколор. Не всі сьогодні були у строю, бо двох — Костишина Владислава та Головаша Богдана разом із побратимами у Керченській протоці московські терористи намагалися убити, а тепер катують у «Лефортово».

Нарешті на випуску молодих офіцерів Українського війська ніхто не вітав їх московською мовою — мовою окупанта.

На світлині — брати Красюки із Черкащини: старший лейтенант Олександр та лейтенант Володимир, з якими ми (групою курсантів) відвідали Холодний Яр у 2015 році. Моя дружина Ірина Василівна також була тоді з нами, знала цих курсантів і цікавилася їхнім становленням. Сьогодні вона радіє за них на небесах. Героям слава!».

Кирило Панков — однокурсник військовополонених Богдана Головаша і Владислава Костишина, якого за досягнення в навчанні і професійних вишколах нагороджено кортиком італійських ВМС (де він проходив стажування), висловив жаль, що друзі в таку урочисту мить не стоять поруч на плацу, і наголосив: «Наші моряки дуже мужні, росіянам не вдасться їх зламати!».

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту