ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Спортивному місту – спортивний палац
16.03.2019 / Газета: Одесские известия / № 20(5143) / Тираж: 18937

У рамках обласної комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту у м. Ізмаїл триває масштабне будівництво спорткомплексу по вул. Івана Франка.

«Одеська обласна рада сприяє реалізації Національної стратегії «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація», ініційованої Президентом України Петром Порошенко та Урядом, — підкреслив голова Одеської облради Анатолій Урбанський. — Будуються нові об’єкти спортивної інфраструктури, проводиться модернізація матеріально-технічної бази існуючих закладів, створюються всі умови для залучення широких верств населення до масового спорту. Споруджується Палац спорту в Ізмаїлі у мікрорайоні з найвищою щільністю проживання. Слід зазначити професійний підхід з боку місцевої влади: розуміючи, що новий спорткомплекс у майбутньому буде доволі затребуваним, керівництво міста подбало про розширення під’їзних шляхів та провело благоустрій внутрішньодворових та прилеглих територій»

Проект, загальна вартість якого – понад 97 млн грн, фінансується на умовах співфінансування бюджетів усіх рівнів. Левова частка асигнувань – кошти державного бюджету. На ділянці загальною площею 1,2 га в п’яти окремо розташованих корпусах розмістяться спортивні зали для занять боротьбою, футболом, волейболом, баскетболом, боксом, легкою і важкою атлетикою. Проектом також передбачено критий басейн, роллердром, бігові доріжки, майданчики для розминки та відпочинку.

У приміщеннях вже виконано стяжку підлоги, поштукатурено стіни, на відкритій території спорткомплексу залито бетоном основу під майданчики. Першочергова робота наразі зосереджена на басейні – формується його чаша. За словами Ізмаїльського міського голови Андрія Абрамченка, необхідне для цього обладнання вже завезене і встановлене.

«Палац спорту не будується окремо, — зауважив міський голова, — розвивається інфраструктура навколо, упорядковується територія. Амбітність цього проекту полягає в тому, що об’єкт такого рівня вперше запрацює не в обласному центрі, а в місті обласного значення».

Проект також передбачає зону паркування для автомобілів, обладнану місцями для автомобілістів з обмеженими фізичними можливостями, та озеленення прилеглої території з пішохідними доріжками.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту