ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Дорогами вина і смаку
20.03.2019 / Газета: Одесские известия / № 21(5144) / Тираж: 18937

Україна може запропонувати туристам набагато більше, ніж традиційні борщ та вареники. Саме з цього виходили представники проекту Європейської Комісії «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» та Національної туристичної організації в Україні, коли підписали Меморандум про співпрацю. Документ, підписаний 18 березня в Одесі, так і називається «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні». Зокрема, європейські фахівці разом з українськими експертами пропонують проект «Система доріг вина та смаку Бессарабії». Річ у тім, що в Європі та усьому світі гастрономічний туризм (в тому числі енотуризм – винний) вважається одним з найпопулярніших та найперспективніших напрямів. Особливий акцент при цьому робиться саме на локальні продукти, прив'язані до певної місцевості, історично-культурних традицій, вітчизняних рецептів та технологій приготування. Важливими тут є належний контроль якості та логістика (тобто, зручні маршрути).

Як зазначив Северіо Савіо, керівник проекту, в ЄС уже на сьогодні зареєстровано 1200 харчових продуктів з географічним зазначенням (це крім вина). Ця цифра постійно збільшується. У Італії такі продукти щороку приносять економіці 15 млн євро (без врахування різноманітних фестивалів, продажу сувенірної продукції та інших додаткових надходжень). Допомога з боку ЄС носитиме не інвестиційний, а технічний характер. Зокрема, протягом року буде створено тематичний сайт. Щодо бессарабських доріг та вина, маршрути ще уточнюватимуться та коригуватимуться.

Автор: Марія Шевчук


© 2005—2025 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2025 S&A design team / 0.007
Перейти на повну версію сайту