ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Вареники — Божі хваленики
22.05.2019 / Газета: Одесские известия / № 38(5161) / Тираж: 18937

У Балті відбувся другий фестиваль українських страв «Пан Казан», і злива йому не завадила.

Пан Вареник став головним героєм і головною стравою гастрономічного свята, яке розкинуло свої локації під шатами міського парку і продемонструвало традиційну етнічну кулінарію мешканців Балти. Тут були вареники на будь-який смак: з картоплею і соленим сиром, зі шкварками і капустою, з вишнями і солодким сиром, з бринзою і цибулею. Були навіть і різнокольорові вареники. Улюбленої страви вистачило на всіх, хто вирішив відвідати цей цікавий, веселий і ситний фестиваль.

«Щира вдячність усім учасникам за ентузіазм і підготовку Пана Вареника, старостинським округам, колективам установ та організацій, головам мікрорайонів. Словом, усім, хто фантазував, творив гастрономічне диво, хто відвідав фестиваль», — сказав, зокрема міський голова Сергій Мазур. Як казали гості фестивалю, настрій балтянам ніщо не може зіпсувати, навіть рясний дощ, яка накрив фестивальні локації, залишивши «за лаштунками» ще багато підготовлених креативних ідей.

«Члени ГО «Балтська організація осіб з інвалідністю» із задоволенням узяли участь у фестивалі української страви «Пан-казан». Цього року «Пан-казан» був з варениками. Дякуємо організаторам за запрошення до такого чудового, позитивного заходу», — сказала керівник ГО «Балтська організація осіб з інвалідністю» Надія Лєнц.

На думку керівника Балтської ОТГ Сергія Мазура, громада, яка так наполегливо трудиться, так смачно готує, так душевно співає і так завзято танцює, — сильна і потужна. Відзначимо, що гастрономічний фестиваль, який завадила завершити злива, балтяни обіцяли повторити ще раз.

Автор: Любов Кузьменко


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту