ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Щоб місто не втрачало можливості
22.05.2019 / Газета: Одесские известия / № 38(5161) / Тираж: 18937

Свого часу через відсутність сучасного Палацу спорту Одеса втратила можливість провести кілька престижних чемпіонатів — з баскетболу та хокею, не відбулося Євробачення на чорноморських берегах. Причина проста — у місті відсутній майданчик, гідний таких заходів.

На сесії Одеської міської ради 17 травня розглянуто лише одне питання — чи з’явиться новий масштабний багатопрофільний Палац спорту в Одесі. Депутати міськради схвалили рішення про його будівництво і дали дозвіл комунальному підприємству «Стадіон «Спартак» розробити проект землеустрою для відведення ділянки площею близько 2,6 гектарів поблизу Міжнародного аеропорту «Одеса» під будівництво нового Палацу спорту.

— Ми втратили можливість проведення Євробаскету, хоча під інфраструктуру цих змагань з державного бюджету виділялися солідні гроші. І молодіжний чемпіонат світу з хокею відбувся не в нашому місті, а у Києві, що стало ще одним уроком того, чим обертаються вагання та неспроможність оперативно приймати рішення, — зазначив міський голова Геннадій Труханов.

Тепер у міста є реальна перспектива створити свій новий, ультрасучасний спортивний комплекс.

Автор: Катерина Віленська


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту