ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Скарбниця часу відкрилась для учнівства
22.05.2019 / Газета: Одесские известия / № 38(5161) / Тираж: 18937

Міжнародний день музеїв Татарбунарський районний історико-краєзнавчий музей відзначив з учнівством: для школярів було розроблено тижневу програму «Музей – скарбниця часу».

П’ятикласники знайомились з минулим Татарбунарського краю, а також намагались самі прасувати старою праскою, виткати килим на ткацькому верстаті, у ролі тогочасних школярів зробити деякі написи на грифельній дошці. Усі ці дійства викликали у маленьких відвідувачів жваве захоплення. Учні 9-10 класів ознайомилися з традиціями та обрядами краю, побутом прародителів та археологічною спадщиною Татарбунарщини.

Особливу зацікавленість у юнаків та дівчат викликала історія міста, яка залишилася на світлинах. Переглядаючи їх, молодь поринула у атмосферу Татарбунар початку та середини 20 століття.

- Сьогодні музей — це ще й культурний центр, який функціонує як платформа, де творчість поєднується зі знаннями, а відвідувачі можуть так само творити, ділитися та взаємодіяти, — зазначила т.в.о. директора музею Ірина Найдьонова-Кіріяк. — Саме тому темою Міжнародного дня музеїв у 2019-му році обрано: «Музеї як культурні хаби: майбутнє традицій».

Автор: Тетяна Корнілова


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту