За даними вибiркового обстеження умов життя домогосподарств, у структурi сукупних витрат домогосподарств Одеськоï областi у 2018 роцi витрати на купiвлю продовольчих товарiв та оплату харчування поза домом становили 59,9 % (по Украïнi — 52,8 %).
Найбiльшу частину сукупних витрат на харчування домогосподарства витрачали на придбання м`яса i м`ясопродуктiв — 25,5 %, хлiба i хлiбопродуктiв — 13,6 %, молока, сиру та яєць — 15,3 %, овочiв, включаючи картоплю — 12,4 %.
У порiвняннi з попереднiм роком зросло споживання молока — на 12,0 %, фруктiв, ягiд, горiхiв, винограду — на 9,1 %, риби i рибопродуктiв — на 6,7 %, овочiв та баштанних — на 5,4 %, у той же час зменшилося споживання цукру — на 10,7 %, олiï та iнших рослинних жирiв — на 7,1 %, м`яса i м`ясопродуктiв — на 2,0 %. Споживання яєць, хлiба та хлiбопродуктiв залишилось на рiвнi попереднього року.
Енергетична цiннiсть i вмiст поживних речовин у спожитих у домогосподарствах Одеськоï областi продуктах харчування у середньому за добу у розрахунку на одну особу становила 2673 ккал, вмiст поживних речовин (бiлки, жири, вуглеводи) становить 74 г, 124 г та 334 г вiдповiдно.
Головне управлiння статистики в Одеськiй областi.
© 2005—2025 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
© 2005—2025 S&A design team / 0.007Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я» |