ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Трагедия на Троицкой
07.12.2019 / Газета: Одесские известия / № 95(5218) / Тираж: 18937

Президент України Володимир Зеленський у день трагедії висловив співчуття рідним дівчини, яка загинула в пожежі Одеського коледжу та не виключив, що жертв може бути більше. На своїй сторінці у Фуйсбуку він написав:

«У жахливій пожежі в Одесі ми вже втратили 16-річну студентку Ксенію Бабенко. Вся країна співчуває її батькам. Ми не залишимо вас на самоті з вашим горем.

Ми всі сподіваємося, що із зниклих безвісти якомога більше знайдуться здоровими та неушкодженими. Але не хочу нікого обманювати – жертв може бути більше. Ми всі бажаємо найшвидшого одужання постраждалим. 21 людина зараз у лікарнях у стані середньої важкості. І всі ми молимося за життя людей, стан яких важкий. Знаємо, що лікарі роблять для їхнього порятунку все можливе. І неможливе теж. Хочу відзначити без перебільшення героїчну боротьбу наших пожежників і рятувальників. 7 з них також зараз на лікарняних ліжках. Дуже прошу громадськість і журналістів оперувати лише коректними цифрами.

Доручаю голові Одеської ОДА та всій місцевій владі зробити все для допомоги постраждалим та їхнім родинам і якнайшвидше з’ясувати всі обставини, що призвели до цієї трагедії. Але нам потрібно не шукати крайніх, а більше не допускати такого жаху у жодному місті країни».

Голова обласної ради Сергій Паращенко

дав доручення постійній комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики

про термінове виділення матеріальної допомоги усім постраждалим під час пожежі

Під час наради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було заслухано доповіді керівників регіональних управлінь Державної служби надзвичайних ситуацій, Національної поліції та Прокуратури, представників Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації щодо наслідків надзвичайної події, яка сталася 4 грудня в Одесі на вул. Троїцькій, 25.

Наразі проводяться оперативно-слідчі дії. Внаслідок пожежі в будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу загинула студентка та постраждало 29 осіб, серед яких – 15 підлітків та 7 співробітників ДСНС.

Постраждалі знаходяться у лікарнях Одеси з різними ступенями тяжкості стану здоров’я – опіками, отруєнням продуктами горіння та травмами.

Голова обласної ради Сергій Паращенко висловив співчуття рідним та близьким загиблої дівчини та усіх постраждалих: «В Одесі сталося величезне горе.

Від імені всього депутатського корпусу та від себе особисто висловлюю глибоке співчуття близьким та родичам загиблої дівчини та усім постраждалим під час пожежі. Я надав доручення постійній комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики про термінове виділення матеріальної допомоги усім, хто постраждав».

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту