ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
У місті знову перевірять на протипожежну безпеку всі місця масового скупчення людей
07.12.2019 / Газета: Одесские известия / № 95(5218) / Тираж: 18937

Пожежа в будинку Асвадурова спонукала президента України розпочати чергову перевірку протипожежної безпеки в усіх місцях масового скупчення людей.

Незабаром після своєї заяви, де він закликав «не шукати крайніх» у виникненні пожежі в Одесі 4 грудня, президент України вирішив влаштувати перевірку на предмет дотримання протипожежної безпеки в усіх місцях масового скупчення людей. Президент заявив про наміри повністю реорганізувати роботу рятувальних служб та забезпечити їх новою сучасною технікою.

«Дав завдання Кабінету Міністрів спільно з органами місцевої влади в місячний термін провести детальну і всебічну перевірку стану протипожежної та техногенної безпеки закладів, установ і організацій з масовим перебуванням людей: дитячих садків, шкіл, професійно-технічних закладів та вищих навчальних закладів, гуртожитків, закладів охорони здоров’я та соціального захисту населення, державних об’єктів критичної і транспортної інфраструктури», — написав президент у соцмережі.

Зауважимо, що схожі перевірки проводилися в Одесі і Одеській області за останній час вже двічі. У перший раз це було одразу після смертельної пожежі в дитячому таборі «Вікторія» у вересні 2017 року і після пожежі в одеському готелі «Токіо-Стар» в серпні цього року.

Також президент хоче, щоб приватний бізнес самостійно почав перейматися протипожежною безпекою, не чекаючи на перевірки: «Окремо закликаю бізнес — власників торгових центрів, кінотеатрів, ресторанів, готелів і т.д. — бути соціально відповідальними, забезпечити в своїх закладах пожежну безпеку, не чекаючи державних перевірок».

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту