ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Озвучено шокуючі факти надзвичайної події
07.12.2019 / Газета: Одесские известия / № 95(5218) / Тираж: 18937

В ході засідання комісії з техногенної та екологічної безпеки в Одеській обласній державній адміністрації, під час обговорення причин пожежі в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на Троїцькій, а також перебігу рятувальних робіт, з’ясувалися шокуючі факти.

Керівник Головного управління ДСНС в Одеській області Віктор Федорчак розповів, що будівлю на дотримання норм пожежної безпеки обстежили в 2014 році.

Після цього старий будинок з типовими для часу його зведення очеретяними перегородками, дранкою, старою проводкою, де знаходилися сотні неповнолітніх, пожежних інспекторів чомусь не цікавив.

При цьому в ході перевірки п’ятирічної давності були виявлені серйозні недоліки — зокрема, проблеми з сигналізацією і пластикові панелі у коридорах. Однак, далі надання приписів про їх усунення та накладення невеликих штрафів справа не пішла.

Чому пожежні інспектори перестали цікавитися будівлею, до якої потрібно було постійно проявляти підвищену увагу, Віктор Федорчак пояснити не зміг.

Крім того, головний рятувальник Одещини розповів, що, виявляється, нормативи, за якими працюють українські рятувальники, не передбачають використання батутів або брезентових тентів для порятунку людей. При тому, що пожежники і рятувальники в усьому світі використовують ці засоби більше століття.

Саме надувні батути дають можливість рятувати велику кількість людей, які при різного роду НП викидаються з верхніх поверхів будівель підвищеної поверховості. Більш того, таких засобів, які в ситуації з пожежею на Троїцькій значно зменшили б кількість жертв, немає в Україні взагалі.

Також прозвучала інформація і про те, що фрагменти конструкцій уцілілих стін знову задимилися.

- Це змусило призупинити роботу оперативно-слідчої групи і пожежним знову довелося заливати вцілілі стіни, — розповів начальник слідчого управління поліції області Сергій Шайхет. — Зараз правоохоронці займаються збором матеріалу для проведення генетичних експертиз у людей, чиї рідні вважаються зниклими без вісті. Крім того, йде збір інформації щодо місцезнаходження людей на момент пожежі.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту