ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
УСЕ ЦІКАВЕ — НА ОНЛАЙН-МАПАХ
17.10.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 80(22198) / Тираж: 8525

У Болградському районі відбувся Google camp, під час якого, місцеві експерти нанесли на онлайн-карту багато нових туристичних об’єктів.

Партнером цього кемпу виступила громадська організація Odessa_wow, яка зараз працює над проєктом розвитку культурно-креативних просторів на території Болградського та Савранського районів.

— Для того, щоб культурно-креативні простори почали працювати, про них повинен знати світ. Саме тому в рамках нашого проєкту була передбачена картографія об’єктів культурної матеріальної спадщини в досліджуваних ОТГ. Ми запросили фахівців, щоб зафіксувати на google-картах цікаві туристичні, культурні та активні містоутворюючі підприємства. Це дасть можливість місцевим громадам оцінити власний потенціал, а всім, хто планує завітати в ці регіони, дізнатися про варті уваги об’єкти, — зазначила Оксана Кузнецова, засновниця ГО Odessa_wow.

Протягом кількох днів учасники кемпу працювали у Болграді, селах Табаки, Кубей, Банівка, Криничне — загалом 15 населених пунктів цього району. Втім, роботу з онлайн-картографування частково провели і в Саратському та Кілійському районах, дельті Дунаю та місті Ізмаїл.

У проєкті задіяли й місцевих волонтерів, які пройшли спеціальне навчання. Отримані знання вони зможуть застосовувати для будь-яких інших ініціатив чи потреб.

Які ж переваги дає картування (меппінг) територій? По-перше, нарешті на Google-картах позначені сучасні назви вулиць населених пунктів. По-друге, тепер можна легко знайти всі цікаві пам’ятки, їх опис, фотографії та координати, прокласти до них маршрути. По-третє, на мапах з’явилися панорамні світлини місцевості та стріт-тури.

Проєкт «Формування культурної політики у сфері розвитку культурних та креативних індустрій ОТГ» реалізується за підтримки Українського культурного фонду. Основна мета — сприяння створенню креативної спільноти та культурно-креативних просторів у громадах, допомога розвитку креативного підприємництва.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту