ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
КОНГРЕСВУМЕН ІЗ НОСІВКИ
12.11.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 87(22205) / Тираж: 8525

Американська політик Вікторія Спартц, обрана на виборах 3 листопада до Палати представників Конгресу США, заявила, що пишається приналежністю до іммігрантів і своїм українським корінням.

Як підкреслила конгресвумен в ексклюзивному коментарі для «Радіо Свобода», саме іммігранти створили Сполучені Штати і поставили на чолі права людини на життя, свободу та процвітання.

«Я пишають тим, що є однією з іммігранток з чудовим українським корінням, яка представлятиме інтереси жителів Індіани у Палаті представників Конгресу США. Я приїхала до Сполучених Штатів 20 років тому, вмістивши всі свої речі в одну валізу. Важко працювала і не могла навіть уявити, що зрештою працюватиму в Сенаті штату Індіана, а згодом матиму честь потрапити до Конгресу США», — прокоментувала свою перемогу Вікторія Спартц і додала: історія її життя доводить, що гасло про американську мрію досі працює.

«Я з нетерпінням чекаю, коли зможу зробити свій внесок, аби Сполучені Штати стали маяком свободи й надії для людей по всьому світу, а також популяризуватиму вільний ринок і верховенство права в країнах, що потерпають від корупції та утисків. Мої найтепліші побажання українцям», — сказала конгресвумен.

Довідково. Вікторія Спартц народилася в місті Носівка Чернігівської області. У 2000 році вона переїхала до США, а в 2006-у набула американського громадянства. У 2017-у її обрали до Сенату штату Індіана.

На загальних виборах 3 листопада американці обирали президента і віцепрезидента, 435 членів Палати представників, 35 законодавців Сенату і 13 губернаторів штатів та територій.

Спартц обрана до Палати представників США від 5 округу штату Індіана, ставши першою уродженкою України у Конгресі США. Свої обов’язки як члена Палати представників почне виконувати в січні 2021 року.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту