ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ЗМІЇНИЙ НА ЗВ’ЯЗКУ
12.11.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 87(22205) / Тираж: 8525

У селищі Біле на острові Зміїний будуватимуть станцію Глобальної морської системи зв’язку під час лиха та для забезпечення безпеки мореплавства (ГМЗЛБ).

Згідно з документами у системі Prozorro, тендер на будівництво станції вартістю 68 мільйонів 265 тисяч 872 гривні оголосило казенне підприємство «Морська пошуково-рятувальна служба», що спеціалізується на організації пошуку і рятування, охорони людського життя у відкритому морі відповідно до міжнародних угод.

Ідеться, як випливає з документів, про створення берегової радіостанції морського району А1 ГМЗЛБ. 19 листопада відбудуться електронні торги, а будівництво мають закінчити ще до кінця цього року.

На початку ж листопада, як повідомила пресслужба «Морської Пошуково-рятувальної служби», у рамках розгортання базових станцій районів А1 та А2 ГМЗЛБ уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів (для забезпечення суцільного покриття зв’язком для мореплавців) в Одесі відкрили модернізовану базову станцію морського району «Великий Фонтан» та відкрили оновлений апаратно-технічний комплекс Державного морського рятувально-координаційного центру.

Слід зауважити, що морський пошуково-рятувальний район України складає близько 137 тисяч квадратних кілометрів, а це приблизно чверть сухопутної території нашої держави.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту