ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
У «30 ДО 30» — ОДЕСИТ
26.11.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 91(22209) / Тираж: 8525

У журналі Forbes Ukraine вперше опублікований національний рейтинг «30 до 30». Це тридцять молодих амбітних українців віком до 30 років, які досягли певних вершин у різних сферах діяльності.

Кандидатів обирали члени редакції та спеціального журі, читачі журналу і підписанти Facebook-сторінки видання у п’яти категоріях: «Агенти змін», «ІТ», «Бізнес», «Креативні індустрії», «Спорт». Молоді українці відзначилися інноваційними продуктами та послугами, крутими бізнес-моделями та важливими для планети ініціативами, які підтримують або побудовані на основі Цілей сталого розвитку.

Наймолодшим учасницям списку — лише по 18 років. Це Ольга Харасахал, яка винайшла метод виявлення метастаз на ранніх стадіях онкозахворювань , що успішно використовується у світі, та Катерина Михалко — підприємиця, співзасновниця компанії, яка виробляє «вічну» канцелярію. У списку переможців — очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров, реперка Олена Савраненко (Альона Альона), режисери Наріман Алієв та Антоніо Лукіч, народна депутатка Яна Зінкевич та інші…

У номінації «Бізнес» до списку увійшов 25-літній одесит Федір Сердюк (на знімку ліворуч). Він — співзасновник компанії FAST, яка навчає професійно надавати першу домедичну допомогу, комплектує валізу першої допомоги і лобіює встановлення дефібриляторів у місцях великого скупчення людей. Завдяки ініціативі компанії такий пристрій з’явився в міжнародному аеропорту «Одеса».

Дефібрилятори вже давно поширені у Європі та Америці. Завдяки цьому простому пристрою навіть людина без медичної освіти може надати допомогу і врятувати життя під час серцевого нападу, який, найчастіше, починається раптово.

Федір Сердюк відомий в Одесі як волонтер, рятувальник, військовий інструктор.

«Не збираюся зупинятися і тепер: у моїй голові народжуються нові й нові проєкти, мене оточують прекрасні люди. Ми пливемо в одному човні дуже швидкою рікою. Якщо не гребти — занесе течією. Дякую усім, хто гребе разом зі мною, наближаючи мрію про майбутнє», — так він прокоментував відзнаку на своїй Фейсбук-сторінці.

Автор: Ольга ФІЛІППОВА


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту