ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
В АУРІ АВТЕНТИКИ
26.11.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 91(22209) / Тираж: 8525

Проєкт «Живий музей», реалізований на базі Одеського обласного центру української культури, став лауреатом премії за збереження й охорону нематеріальної культурної спадщини і переможцем конкурсу Міністерства культури та інформаційної політики України.

Ця премія щороку присуджується творчим спілкам, фольклористам, дослідникам та науковцям, які своєю діяльністю сприяють виявленню, фіксації, збереженню та популяризації етнокультурної спадщини та релігійних особливостей українського народу.

Завдяки зусиллям злагодженого колективу ООЦУК, очолюваного Валентиною Вітос (на знімку), у залі музею, оснащеній новітніми технологіями, представлені всі найпоширеніші види ремесел: гончарство і кераміка, соломоплетіння, народна лялька, писанкарство та вишивка. Автентичні рушники, прикраси, речі щоденного вжитку ілюструють побут та звичаї жителів нашого регіону.

Знаю, скільки любові, сил та енергії вкладає колектив у проведення різнопланових заходів та залучення нових і нових відвідувачів. Тут проводяться семінари, консультації, майстер-класи та інші форми роботи, що допомагають вдосконалити кваліфікацію майстрів декоративно-прикладного мистецтва та художників Одещини, організовуються індивідуальні та групові екскурсії.

А ще музей влаштовує пересувні експозиції. Навідомішим став виставковий проєкт «Музей вишивки» у рамках ХІ Вишиванкового фестивалю, присвячений Дню Незалежності України.

Наразі в музеї представлений 371 експонат.

Приєднуюся до привітань. Бажаю колективу творчої наснаги та нових перемог! Яскравих ідей, натхнення і здоров’я!

Ярослава РІЗНИКОВА, заступник директора департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини ОДА.

Автор: Ярослава РІЗНИКОВА


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту