ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ЗЕМЛІ — ДЕРЖАВНІ. ЗИСК — ПРИВАТНИЙ
12.12.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 96(22214) / Тираж: 8525

В організації корупційної схеми з незаконного використання земель Національної академії аграрних наук України СБУ запідозрила колишнє керівництво Одеської обласної ради та директорів кількох держпідприємств. Цими днями відбулася низка обшуків, зокрема й у помешканні ексголови облради Сергія Паращенка.

За версією слідства, оборудка відбувалася через нецільове використання земельних ділянок Одеської державної дослідної станції НААНУ. Підозрювані, зі свого боку, називають висунуті звинувачення й проведені обшуки політичним тиском.

«У межах кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що організатором протиправної діяльності є один з колишніх керівників Одеської облради. Використовуючи дві підконтрольні комерційні структури, він у змові з керівниками низки держпідприємств «сприяв» оформленню завідомо невигідних умов на вирощування сільгосппродукції на землях НААНУ. За умовами договорів 80 відсотків урожаю переходило у власність комерсантів. Крім того, обсяги отриманої продукції було значно занижено в офіційній документації. Фактично зібраний урожай фігуранти реалізовували за ринковою вартіс-тю. У результаті діяльності зловмисників підпри-ємства НААНУ є фактично збитковими, а прибуток від використання високоліквідних земель не надходить до державного бюджету», — повідомляється на сайті СБУ.

Правоохоронці провели 10 обшуків за фактичними адресами проживання організаторів протиправної діяльності, в офісних приміщеннях, юридичних і фактичних адресах підприємств Одеської державної дослідної станції. За результатами слідчих дій вилучено чорнову документацію, комп’ютерну техніку, статутні документи підприємств, у тому числі зареєстровані та розташовані на території РФ.

Тривають слідчі дії за ч. 3. ст. 212 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України для документування всіх обставин протиправної діяльності.

Заходи з викриття оборудки проводилися спільно зі слідчими ГУ ДФС в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту