ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ВІН БУВ СПРАВЖНІМ ГЕРОЄМ
12.12.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 96(22214) / Тираж: 8525

День Збройних сил України був одним із найшанованіших у житті офіцера Дмитра Володимировича Васильєва. Та ось уже п’ять років, як нема його поряд з побратимами від час урочистостей: у 2015-у, в зоні проведення антитерористичної операції, у запеклому бою з ворогом, командир другої механізованої роти 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади, кавалер ордена Богдана Хмельницького, гвардії капітан Васильєв загинув як герой.

На будівлі Чорноморської загальноосвітньої школи Лиманського району, де він навчався, встановлена меморіальна дошка.

Народився Дмитро 4 березня 1986 року в місті Макарів-I Київської області і став гідним продовжувачем військової династії Васильєвих. Уже з раннього дитинства мріяв про нелегку професію захисника Батьківщини. Його юні роки пройшли у військових містечках Київської та Одеської областей, де служили батьки.

Закінчивши дев’ять класів Чорноморської загальноосвітньої школи, втупив до Одеського військового ліцею. Подальшу освіту майбутній офіцер здобував в Одеському та Львівському інститутах Сухопутних військ.

20 червня 2009-го лейтенант Васильєв був призначений на посаду командира механізованого взводу Центру забезпечення навчального процесу Львівської академії Сухопутних військ. І все ж, мріючи про кар’єру офіцера бойового підрозділу, в 2010-у домігся переведення до складу 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади, дислокованої в селищі Чорноморське нашого району. Теоретичні знання, закріплені на практиці, дозволили старшому лейтенанту Васильєву в липні 2014-го отримати підвищення по службі і стати командиром механізованої роти.

Новий етап у житті офіцера розпочався у складі вже цієї військової частини, котра прибула в зону АТО. У боях, під шквальним вогнем «градів», танків та артилерійських систем російських окупантів та їхніх найманців, підрозділ під командуванням старшого лейтенанта Дмитра Васильєва, демонстрував зразки мужності і відваги. В одному з боїв офіцер отримав серйозну травму голови. Після лікування продовжив виконання військового обов’язку.

За особисту мужність і героїзм старший лейтенант Васильєв був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Йому було присвоєне військове звання «капітан»…

І все ж війна є війна, від долі не втечеш. 31 травня 2015 року, виконуючи бойове завдання, спецгрупу під командуванням Дмитра Васильєва атакував диверсійний підрозділ сепаратистів. Відважний офіцер з підлеглими вступили в бій, але сили виявилися нерівними.

У тому бою наш земляк — гвардії капітан Дмитро Володимирович Васильєв з позивним «Рубін» — поліг смертю хоробрих.

Для нього офіцерська честь була сенсом життя. Він усіма фібрами своєї душі любив Україну і до останнього подиху боронив її. Він був справжнім героєм.

Автор: Іван РАФАЛЬСЬКИЙ


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту