ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ПОДАРУНОК НА СВЯТВЕЧІР
16.01.2021 / Газета: Чорноморські новини / № 2-3(22221-22222) / Тираж: 8525

Напередодні Різдва у читальній залі Центральної міської бібліотеки iм. Івана Франка відбулася презентація «Книги мудрості» кандидата філософських наук, доцента Євгена Акимовича.

Подія ця стала знаковою і для автора, і для читачів: для Євгена Олександровича це вже п’ятнадцята за ліком книжка, а одесити зможуть прочитати новодрук не лише у центральній бібліотеці, а й в усіх філіалах, бо редакційно-видавнича фірма «Прес-кур’єр» видала 100 примірників за кошти Українського культурного фонду за програмою «Культура в часи кризи: інституційна підтримка». Під час презентації відбулася передача «Книги мудрості» бібліотекам міста.

Читачі «Чорноморки» вже мали нагоду ознайомитися з уривками «Книги мудрості», у якій Євген Акимович зібрав найкращі, з його точки зору, афоризми та вислови Стародавнього Світу, Середньо-віччя, Ренесансу, Нового часу та ХХ сторіччя. Це видання дає унікальну можливість кожному долучитися до безмежних багатств світової культури, що є необхідною умовою не лише освіченості людини, а й основою її морального і громадянського рівня. Такі знання кожен із нас по крихті збирає все життя, а ця книга пропонує уже дібрані й систематизовані перлини мудрості, що дає змогу краще пізнати довколишній світ, стисло та образно передати свої почуття, оцінки найскладніших подій і явищ.

«Я намагаюся познайомити читачів з мудрими думками видатних людей, тому що ці чудові вислови є концентрованою мудрістю та найкоротшим шляхом до глибинного пізнання цього складного та вкрай суперечливого світу, до свободи людини — найвищої цінності гідних особистостей… Освічений народ — це вільний народ. Саме громадянське суспільство (організований народ, вільні люди, які не залежать від державного апарату) визначає долю України. Саме громадянське суспільство (добробати, волонтери) першим у 2014-у зупинило московську навалу. Тепер в Україні влада вже змушена дослухатися до потужного громадянського суспільства, яке звужує коридор можливостей для її непрофесійних чи й нечесних дій. Я щасливий, що дожив до цього часу, коли організоване суспільство може суттєво впливати на суспільні процеси, на подальшу долю України», — пише автор у передмові до читача.

Є у книжці розділ «Роздуми про життя», у якому автор відверто, немов оголює перед читачами свої розмірковування і погляди, подаючи у хронологічній послідовності свій своєрідний щоденник думок. І не важливо, чи це його особисті вислови, чи прочитане і почуте. Головне — саме це його схвилювало того дня, і він вирішив це занотувати до свого блокнота.

Учасники презентації наголошували, що сьогодні Україні особливо потрібні розумні, мислячі молоді люди, які будуть мудро розбудовувати нашу країну. Таких людей не виховає Фейсбук чи Інстаграм. Щоб стати мудрим, треба читати розумні книжки, до яких, безперечно, належать і твори філософа Євгена Акимовича.

Автор: Висиль ДАНИЛЕНКО


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту