ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Герої серед нас
04.02.2021 / Газета: Вечерняя Одесса / № 13-14(11003-11004) / Тираж: 10407

Курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ — це майбутні офіцери поліції, які будь-якої миті готові прийти на допомогу. Яскравим прикладом цього є затримання озброєного грабіжника «на гарячому» курсантами 2-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції.

Тоді, почувши крики про допомогу, молоді поліцейські не вагалися ні хвилини. Майже опівночі, погрожуючи ножем, нападник заволодів сумкою жінки, яка благала всіх, хто був поряд, допомогти. Хлопці вибігли з квартири на вулицю та, з’ясувавши, що сталося, кинулися наздоганяти правопорушника. Це було справою лише декількох хвилин. Схопивши нападника, курсанти були вимушені застосувати до нього заходи фізичного впливу, аби вибити з рук ніж та утримувати чоловіка до приїзду наряду поліції.

Ректор університету В’ячеслав Аброськін подякував курсантам за пильність, небайдужість та оперативне реагування на ситуацію: «Ви — молодці, і я переконаний, що не кожен сьогодні здатен вчасно прийняти правильне рішення і діяти швидко та професійно. Ви є гідним прикладом для всіх майбутніх офіцерів поліції», — зазначив В’ячеслав Аброськін.

Наразі за даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ст. 187 КК України (Розбій). Правопорушника засуджено до трьох років позбавлення волі.

Слова вдячності курсантам університету висловила й жінка, яка потерпіла від рук грабіжника: «Дійсно, було дуже страшно. Я вперше відчула, як воно, коли тобі погрожують ножем. І якби цього чоловіка не впіймали, невідомо, чим би це все закінчилось. Курсанти — молодці! Залишайтеся такими ж небайдужими до чужої біди, такими справжніми, та бережіть себе».

За зразкове виконання Присяги працівника поліції та особисту мужність, виявлену при затриманні правопорушника, ректор університету В’ячеслав Аброськін вручив курсантам Листи подяки.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту