ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ЛОГІКА «НАФТОГАЗІВСЬКИХ» КОМБІНАЦІЙ
20.02.2021 / Газета: Чорноморські новини / № 12-13(22231-22232) / Тираж: 8525

Сьогодні вранці на вимогу «Батьківщини» лідери фракцій знову зберуться, щоб таки розв’язати проблему з цінами на газ та корупцією в енергетичній сфері.

«Ми домовилися, що лідери всіх фракцій сьогодні проведуть консультації, а завтра ми пів дня присвятимо розгляду законопроєктів щодо тарифів. У нас є шанс поправити ситуацію», — запевнила Юлія Тимошенко з парламентської трибуни у середу.

Під час свого виступу лідерка «Батьківщини» закцентувала увагу колег і суспільства на черговій корупційній оборудці, до якої торік вдався НАК «Нафтогаз». Так, сказала вона, на сайті «Prozorro» кожен охочий може побачити тендер, де монополіст замовив «дослідження можливості подачі позову» проти Словацької Республіки. Оголошена вартість послуги — 15 мільйонів євро. Водночас, зауважила політик, у разі виграшу цього позову можна було отримати… максимум 13 мільйонів доларів.

«Де логіка? І таких комбінацій в «Нафтогазі» — безліч. Тож тимчасовій слідчій комісії, яку очолює Іван Крулько, якнай-швидше потрібно розпочати вивчення ситуації в «Нафтогазі», щоб розібратися, куди йдуть тарифи, які платять люди», — наголосила лідерка «Батьківщини».

У свою чергу, народний депутат від «Батьківщини» Іван Крулько схвально оцінив рішення всіх голів фракцій надати очолюваній ним ТСК можливість перевірити діяльність НАК «Нафтогаз»: «Ця державна монополія краде гроші, які мають наповнювати держбюджет. Зокрема, минулого року «Нафтогаз» не доплатив 75 мільярдів гривень. Наша ТСК створена якраз для того, щоб виявити, хто винен у тому, що дохідна частина держбюджету України зменшується.

Нагадаємо, «Батьківщина» наполягає на ухваленні свого законопроєкту №4680, який не лише дозволить знизити тарифи втричі, а й припинить корупцію на ринку. Документом пропонується направити на потреби домогосподарств дешевий газ українського видобутку. Імпортний газ, закачаний у сховища влітку за низькими цінами, пропонується продавати людям за ціною закупівлі, врахувавши лише витрати на його транспортування і зберігання.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту